:

Wat mag je schenken aan personeel?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat mag je schenken aan personeel?
  2. Wat mag je van btw aftrekken?
  3. Is btw op alcohol aftrekbaar?
  4. Hoeveel procent btw op alcohol?
  5. Is btw op horeca aftrekbaar?
  6. Wat is de btw op eten en drinken?
  7. Hoeveel btw zit er op een hotelovernachting?

Wat mag je schenken aan personeel?

U mag jaarlijks voor een bedrag van € 227 exclusief btw schenken aan personeel. Dit bedrag wordt het drempelbedrag genoemd. Tot dit bedrag mag u de btw op schenkingen aftrekken. Het is belangrijk dat u jaarlijks in kaart brengt welk bedrag u per personeelslid hebt geschonken.

Wat mag je van btw aftrekken?

Als u uitgaven doet voor uw onderneming, brengen leveranciers u btw in rekening. Deze btw kunt u aftrekken van de btw die u over uw omzet aan ons betaalt. Dit wordt 'aftrekken als voorbelasting' genoemd. Als u geen btw over uw omzet betaalt, dan mag u de aan u in rekening gebrachte btw niet aftrekken.

Is btw op alcohol aftrekbaar?

Alcohol en tabak zijn veelvoorkomende geschenken. Hoewel ze voor 50% aftrekbaar zijn van je inkomstenbelasting, is de btw voor 0% aftrekbaar.

Hoeveel procent btw op alcohol?

Alcoholhoudende dranken Bier (en biermengsels) met meer dan 0,5% alcohol en andere dranken met meer dan 1,2% alcohol vallen onder het 21%-tarief.

Is btw op horeca aftrekbaar?

U mag de btw alleen in aftrek brengen als u het eten en drinken niet afneemt als eindgebruiker. Dit is het geval wanneer u als ondernemer deze prestatie doorbelast aan een derde, waarbij u btw in rekening brengt. Op de factuur geeft u dan aan dat het gaat om het verstrekken van eten en drinken voor gebruik ter plaatse.

Wat is de btw op eten en drinken?

Eten en drinken (niet-alcoholhoudend) in horecabedrijven valt onder het 9%-tarief. Dit tarief geldt ook voor afhaalmaaltijden.

Hoeveel btw zit er op een hotelovernachting?

Het verstrekken van logies door hotels, pensions en vakantiebestedingsbedrijven voor een korte periode, valt onder het 9%-tarief. Het gaat ook om: seizoensverhuur van gemeubileerde kamers en gemeubileerde woningen.