:

Hoe Polijstpad reinigen?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Hoe Polijstpad reinigen?
 2. Welke pad voor polijsten?
 3. Welke schijf voor polijsten?
 4. Welke Poetsschijf gebruiken?
 5. Welke kleur Poetsschijf?
 6. Welke schijf polijsten?
 7. Hoe blanke lak polijsten?
 8. Wat is Satineren?
 9. Wat is polijstpasta?
 10. Hoe lang moet blanke lak drogen voor polijsten?
 11. Hoe poetsen met een poetsmachine?

Hoe Polijstpad reinigen?

Voorweken in een lauw/warme oplossing van water met APC (Plus) ca 2 uur. Hierna de wasmachine in, geen wasverzachter gebruiken. Pads zoals eerder vermeld niet in de droger maar door kamertemperatuur laten drogen.

Welke pad voor polijsten?

Kleur, functionaliteit en type poetspads De polijstpads zijn gemakkelijk in te delen in hardheid, waarbij zwart de meest zachte pad is, geel de medium-harde pad en wit de harde poetspad is. De witte pads zijn ontwikkeld om zeer grof mee te polijsten.

Welke schijf voor polijsten?

De schuurschijven in de korrels 50, 60, 120, 2 zijn geschikt voor het schuren/zoeten en de korrels 800, 15 zijn voor het polijsten.

Welke Poetsschijf gebruiken?

De middelharde polijstschijf kun je gebruiken met groffe, medium of fijne polijstpasta. Wanneer je kleine krasjes in de lak hebt is het beter om met een medium polijstschijf met groffe pasta te werken voor de eerste stap in het polijstproces.

Welke kleur Poetsschijf?

Zo is de groene polijstschijf hard, de gele polijstschijf medium, wit is fijn en de zwarte schijf is ultra fijn geschikt voor de laatste polijst afwerking.

Welke schijf polijsten?

Een klein overzicht
De staat van de bootPolijstspons/vachtNapoetsen met..
DofPolijstvachtMedium Gloss (machine) & UV-15 wax (Handmatig)
Minder dofGele polijstsponsUV-15 Wax (handmatig)
Jong gebruiktWitte polijstsponsUV-15 Wax (handmatig)
Nieuwe bootZwarte polijstsponsUV-15 Wax (handmatig)

Hoe blanke lak polijsten?

Het machinaal polijsten van autolak doe je met een Dual-Action polijstmachine, polijstschijven en polijstmiddelen. Zorg er ook voor dat je een paar droge en schone microvezeldoeken bij de hand hebt. Deze zal je nodig hebben voor het uitwrijven van de poetsmiddelen nadat je klaar bent.

Wat is Satineren?

Satineren. Satineren is een drievoudige oppervlakte behandeling waarbij het product zowel geborsteld, gepolijst en vervolgens gestraald wordt. Met deze behandeling krijgt het product een mooi matte uitstraling mee.

Wat is polijstpasta?

Deze pasta gebruikt u in combinatie met polijstschijven zoals, flanel, katoen of sisal. De pasta`s zijn geschikt voor verschillende metaal soorten.

Hoe lang moet blanke lak drogen voor polijsten?

2K blanke lak is veel minder vochtgevoelig. 24-48 uur laten drogen afhankelijk van temperatuur, daarna het geheel licht schuren met waterproof schuurpapier korrel 2000. (Pas op dat je niet door de blanke laklaag heen schuurt). Als laatste de hele auto in de was zetten ter bescherming.

Hoe poetsen met een poetsmachine?

Stel de polijstmachine eerst in op lage toeren en zet het tegen je auto aan, zodat je het polijstmiddel rustig kunt verdelen zonder dat het overal heen spat. Je kunt beginnen rond de toeren. Als je het hebt verdeeld kan je de toeren rustig omhoog zetten richting de toeren.