:

Kan je papiergeld wassen?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Kan je papiergeld wassen?
  2. Kan je briefgeld strijken?
  3. Hoe haal je kreukels uit geld?
  4. Hoe krijg je geld weer recht?
  5. Is gescheurd briefgeld geldig?

Kan je papiergeld wassen?

Gelukkig helemaal niets. Het wordt natuurlijk wel nat, maar een bankbiljet blijft heel. Dat komt omdat een bankbiljet niet van papier is gemaakt maar van een speciaal soort katoen. Hierdoor kan het niet makkelijk scheuren.

Kan je briefgeld strijken?

Een gekreukt biljet of een vieze munt breng je nooit meer "terug" in UNC staat. Maar wat wel kan is dat je een munt met verontreinigingen voorzichtig schoonmaakt (ik heb het dan niet over de patina!) of een smerig (oud) biljet voorzichtig wast en zelfs strijkt.

Hoe haal je kreukels uit geld?

Spuit het papier lichtjes in met gedistilleerd water. Water kan deze vezels zachter maken zodat ze weer plat gaan liggen. Op deze manier zijn kreukels en vouwlijnen minder zichtbaar.

Hoe krijg je geld weer recht?

Eis het geld terug via een brief Stuur de geldlener dan een brief waarin u eist dat u het geld voor een bepaalde datum terugkrijgt. Gebruik hiervoor onze voorbeeldbrief onderhandse lening terugvorderen. Stuur de brief aangetekend. U krijgt dan bewijs dat brief is verstuurd en ontvangen.

Is gescheurd briefgeld geldig?

Beschadigde bankbiljetten en euromunten blijven wettige betaalmiddelen. Voorwaarde is wel dat u meer dan de helft van het eurobiljet in bezit heeft. Een winkelier mag beschadigd geld weigeren.