:

Hoe komt schimmel op binnenmuur?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe komt schimmel op binnenmuur?
  2. Kun je over schimmel verven?
  3. Is schimmel op de muur schadelijk?
  4. Welke verf over schimmel?
  5. Wat is de oorzaak van schimmel?

Hoe komt schimmel op binnenmuur?

Wees alert voor vochtproblemen: schimmelvorming op de muren wordt meestal veroorzaakt door een onderliggend vochtprobleem. Denk maar aan opstijgend of doorslaand vocht, condensatievocht of zelfs lekkages. Het is belangrijk om die vochtproblemen op te lossen om zo ook (de terugkeer van) schimmels te vermijden.

Kun je over schimmel verven?

Is de schimmel weg en de ondergrond droog? Dan kun je beginnen met schilderen. Gebruik hiervoor Histor Schimmelbestendige Muurverf . Je weet dan zeker dat de schimmel niet meer terugkomt.

Is schimmel op de muur schadelijk?

Gezondheidsklachten door vocht en schimmels Heb je schimmels in huis? Dan zie je zwarte, grijze of bruine schimmelplekken op de muren of op het hout. Soms hebben ze een andere kleur. Schimmels kunnen gezondheidsklachten veroorzaken en ze kunnen astma en andere luchtwegklachten verergeren.

Welke verf over schimmel?

Wij raden u dan aan om een schimmelwerende verf te gebruiken, de schimmels komen dan niet of minder snel terug. goede voorbeelden van schimmelwerende verf zijn de Pastolex Super Acryl SW en de Sikkens Alpha Humitex. Op deze verf soorten hebben schimmels meer moeite om op te groeien.

Wat is de oorzaak van schimmel?

De belangrijkste oorzaak van schimmel is vocht. Schimmels hebben immers vocht nodig om te kunnen overleven en in een droge omgeving zullen ze dan ook niet tot ontwikkeling komen. In huis ontstaan schimmels voornamelijk door vochtige muren en door een hoge luchtvochtigheid.