:

Wat betekent een actuele foutcode?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Wat betekent een actuele foutcode?
 2. Hoe weet ik welk OBD?
 3. Welke systemen kun je uitlezen met een EOBD tester?
 4. Wat is het verschil tussen obd1 en OBD2?
 5. Waar staat de afkorting OBD voor?
 6. Hoe kan ik mijn auto resetten?
 7. Kan je zelf je auto uitlezen?
 8. Wat is een EOBD systeem?
 9. Hoe kan het diagnose toestel verbinding maken en communiceren met ons voertuig?
 10. Wat kost het om een auto uit te laten lezen?
 11. Welke OBD2 app?
 12. Wat is een readiness test?
 13. Wat is mil status?
 14. Wat is een emissie storing?

Wat betekent een actuele foutcode?

Actuele foutcodes: Een actuele foutcode betekent dat de storing op het moment dat je het storingsgeheugen van een regeleenheid uitlees aanwezig is.

Hoe weet ik welk OBD?

Zo kunt u met een OBD2-adapter gegevens uitlezen via uw smartphone. Met dit systeem heeft u geen apart kastje nodig. De kleine adapter plugt u in op de OBD2-poort in de auto en vervolgens leest u via bluetooth de gegevens uit op uw Android- of iOS-device. Afhankelijk van de app, zijn diverse overzichten mogelijk.

Welke systemen kun je uitlezen met een EOBD tester?

Sinds is het bij de APK 2 verplicht om voertuigen uit te lezen via EOBD (OBD2). Deze verplichte meting geldt voor benzine-, diesel- en hybridevoertuigen met een eerste toelating na en vervangt voor deze voertuigen de conventionele uitlaatgastest.

Wat is het verschil tussen obd1 en OBD2?

obd1 is ontwikkeld om emissie controle te controleren. Obd2 checkt naast de emissie waarden diverse sensoren in de motor op hun werking. Motor storingen kunnen uitgelezen en gewist worden.

Waar staat de afkorting OBD voor?

De afkorting OBD staat voor On Board Diagnostics. De OBD-poort is in principe een stopcontact in je auto waarmee je toegang hebt tot de software in je auto. Deze poort wordt bijvoorbeeld door je garage gebruikt om een storing in je auto uit te lezen en te resetten.

Hoe kan ik mijn auto resetten?

Dit werkt op een vrij eenvoudige manier en is door iedereen uit te voeren;
 1. Open de motorkap.
 2. Haal de plus en min pool van de accu.
 3. Trap het rempedaal voor een tiental seconden in om de reststroom uit het systeem te leiden.
 4. Wacht 5 minuten.
 5. Sluit de accu weer aan.

Kan je zelf je auto uitlezen?

Altijd controle met OBD2 op uw smartphone Zo kunt u met een OBD2-adapter gegevens uitlezen via uw smartphone. Met dit systeem heeft u geen apart kastje nodig. De kleine adapter plugt u in op de OBD2-poort in de auto en vervolgens leest u via bluetooth de gegevens uit op uw Android- of iOS-device.

Wat is een EOBD systeem?

In Europa wordt de OBD2 ook wel EOBD genoemd. De OBD2 is een aansluiting met een 16 pins stekker en is hetzelfde voor elk voertuig. Je kunt de aansluiting vinden onder het stuur, bij de zekeringkast of in de middenconsole.

Hoe kan het diagnose toestel verbinding maken en communiceren met ons voertuig?

De auto kan met behulp van een diagnoseapparaat uitgelezen worden. Deze dient op de OBD2-aansluiting in het interieur van het voertuig aangesloten te worden. Het diagnoseapparaat maakt vervolgens verbinding met o.a. de gateway.

Wat kost het om een auto uit te laten lezen?

De kosten voor het uitlezen van een auto zal gemiddeld op 35,- euro liggen. De reden van het prijsverschil is dat elke garage daar een andere prijs voor hanteert. Ook het uurloon van de garage heeft daar invloed op. Zo is het uurloon bij een dealer altijd hoger dan bij een universele garage.

Welke OBD2 app?

Wanneer je als autoliefhebber in het bezit bent van een Android smartphone of tablet is Torque een musthave app. In combinatie met een OBD2 Bluetooth iDongle tovert het je device om tot een OBD2 prestatie en diagnose tool.

Wat is een readiness test?

De Readinesstest is een zelfcontrole van het EOBD systeem. Tijdens een vastgestelde rijcyclus voert het EOBD systeem een aantal interne controles uit op milieu gerelateerde onderdelen. Wanneer alle onderdelen gevonden en getest zijn is de Readiness afgerond.

Wat is mil status?

Dit lampje wordt ook wel het Malfunction Indication Lamp genoemd (afgekort als MIL). Wanneer dit lampje brandt of gebrand heeft, weet je zeker dat er een storing in het storingsgeheugen opgeslagen is. Het is dan tijd om de auto uit te lezen.

Wat is een emissie storing?

Emissiesysteem storing Het lampje motor- of emissiestoring gaat branden wanneer de storing aanwezig is of heeft plaatsgevonden. Dit heeft invloed op de uitstoot van de motor. Dit heeft dus te maken met de milieueisen waaraan de auto in alle gevallen aan moet voldoen. maar in het geval van de storing niet aan voldoet.