:

Hoe reinig ik vinylplaten?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Hoe reinig ik vinylplaten?
 2. Hoe werkt discogs?
 3. Hoe maak ik mijn platenspeler naald schoon?
 4. Hoe maken ze vinyl platen?
 5. Hoe maak je Rockpanel schoon?
 6. Waarom slaat mijn plaat over?
 7. Is discogs betrouwbaar?
 8. Wat levert een oude lp op?
 9. Wat klinkt beter LP of cd?
 10. Hoe vaak naald platenspeler schoonmaken?
 11. Waarvan worden elpees gemaakt?
 12. Kan je zelf een plaat samenstellen?

Hoe reinig ik vinylplaten?

Ga met de borstel of de doek voorzichtig over de plaat, met de richting van de groeven mee. Doe dit niet te hard, anders druk je het losse vuil juist dieper de groeven in. Doe wat water met een klein beetje afwasmiddel in een schone kom. Het water mag lauwwarm zijn zodat het zeepsop gemakkelijker oplost.

Hoe werkt discogs?

Je eerste Discogs verkoop Zodra je iets te koop zet dat bij iemand op de verlanglijst staat krijgt diegene daar een berichtje van. Die berichtjes gaan de hele wereld over vandaar dat je zodra je iets te koop zet gelijk een wereldwijd zichtbare platenwinkel hebt, cool toch!

Hoe maak ik mijn platenspeler naald schoon?

Voordat je de naald laat zakken doe je een druppel reiniging vloeistof op het zwarte ronde schijfje . Dan zet je de Flux cleaner aan en laat de naald zakken. Door de opgewekte trillingen wordt het 'aangekoekte' vuil van de naald losgemaakt. Ongeveer 15 seconden is voldoende om de naald helemaal te reinigen.

Hoe maken ze vinyl platen?

3:575:09Suggested clip · 61 secondsHoe wordt vinyl gemaakt? | Wouter over de Toeren #1 | NPO Radio 2YouTube

Hoe maak je Rockpanel schoon?

Schoonmaken van Rockpanel platen Deze coating biedt een zeer goede UV-resistentie en daarmee kleurvastheid voor een lange periode. Toch raden wij je aan de platen nu en dan schoon te maken met een schoonmaakmiddel, zoals autoshampoo of allesreiniger. Wij ontraden het gebruik van (schoonmaakmiddelen met) oplosmiddelen.

Waarom slaat mijn plaat over?

In de meeste gevallen is juist de platenspeler de boosdoener. Bij veel goedkopere platenspelers is de motor niet sterk genoeg en bij zwaarder vinyl zou de plaat daardoor kunnen overslaan. Ook een beperkte afstelmogelijkheid zou ervoor kunnen zorgen dat de naald niet recht in de groef blijft zitten.

Is discogs betrouwbaar?

Perfecte site als je zoekt naar een lp of cd en er een realistische prijs voor wil betalen. Ook goed om van de lp's en cd's die je in je bezit hebt na te gaan wat een realistische prijs is als je die wilt verkopen. Heb tot nu toe geen enkele slechte ervaring met Discogs, integendeel!

Wat levert een oude lp op?

Waar is taxatie op gebaseerd? Om voor uzelf te kijken naar de waarde van Lp's en ander vinyl zou u alvast eens op www.discogs.com kunnen kijken. Daar kunt u het nummer van de plaat invoeren en een indicatie van de prijs kunnen zien. Waarvoor deze platen in het verleden verkocht zijn.

Wat klinkt beter LP of cd?

Vinylliefhebbers vinden platen 'warmer' klinken dan cd's. In werkelijkheid is die 'warmte' vervorming. Weliswaar is het frequentiebereik van vinyl groter dan dat van cd's, maar dat extra bereik ligt boven de menselijke gehoorgrens.

Hoe vaak naald platenspeler schoonmaken?

Synthetische (geperste) diamant naalden hebben een levensduur van 250 tot wel 800 speeluren.

Waarvan worden elpees gemaakt?

Een langspeelplaat of vinylplaat, vaak afgekort tot lp of elpee, is een grammofoonplaat met een microgroef, gemaakt van vinyl en met een diameter van 30 cm (12 inch) die ruimte biedt voor maximaal 30 minuten muziek. De afkorting lp staat voor long play. De meeste lp's moeten op 33⅓ toeren per minuut worden afgespeeld.

Kan je zelf een plaat samenstellen?

Vinylify is een online-service die het mogelijk maakt om een 10-inchplaat geheel naar jouw wens samen te stellen. Upload of selecteer je eigen muziek en ontwerp je eigen hoes en labelsticker. Vinylify snijdt vervolgens met de hand een unieke vinylplaat, drukt de hoes en bezorgt deze wereldwijd.