:

Hoe veel kleurstof in beton?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe veel kleurstof in beton?
  2. Wat is zichtbeton?
  3. Hoe beton kleuren?
  4. Kun je beton kleuren?
  5. Wat is schoon beton?
  6. Wat is architectonisch beton?
  7. Hoeveel tijd tussen betonvloer en cementdekvloer?

Hoe veel kleurstof in beton?

De maximale hoeveelheid pigment die wij toevoegen aan beton is 5%. Dat is in een betonmix met 25 kilo cement 1250 gram pigment. Je kunt meer zwart pigment toevoegen voor een nog donkerder resultaat maar dit heeft wel enig sterkteverlies tot gevolg.

Wat is zichtbeton?

Met de term zichtbeton verwijst men naar elk beton- oppervlak, horizontaal of verticaal, dat zichtbaar blijft en dat daardoor aan bepaalde esthetische eisen dient te voldoen.

Hoe beton kleuren?

Cement heeft een saaie en simpele kleur; een grijstint. De oplossing daarvoor is een product genaamd cementkleurstof. Door het simpelweg mengen van kleurstof met het cement kan het een andere kleur of tint geven. De hoeveelheid kleurstof zorgt ervoor of de kleur sterk of zwak is.

Kun je beton kleuren?

Het kleuren van beton is in vrijwel elke NCS en RAL kleur mogelijk. Ook eigen (prefab) betonkleuren zijn mogelijk. Werk vooraf met een kleurmonster, zodat je het product kunt zien. Na goedkeuring van het kleurmonster kan de BCS2 Nanocoat in de juiste kleursamenstelling worden geleverd.

Wat is schoon beton?

Schoon beton is geen specifieke betonsoort maar het eindproduct van een proces waarbij de esthetische kwaliteit van het betonoppervlak wordt bepaald door de structuur en de kleur van het oppervlak, de betonsamenstelling en de eventuele bewerking(en) die na verharden op het oppervlak zijn toegepast.

Wat is architectonisch beton?

Architectonisch beton combineert het dragende aspect van een constructie met een hoogwaardige esthetische afwerking. Vormgeving, afwerking, kleur, textuur en hoge kwaliteit van het beton schenken het project zonder meer een architecturale meerwaarde.

Hoeveel tijd tussen betonvloer en cementdekvloer?

Normaliter heeft een cementdekvloer een droogtijd van een centimeter dikte per week. Dit duurt minimaal 28 dagen. Bijvoorbeeld: een vloer met een dikte van 8 cm duurt 8 weken. Na deze 8 weken kan er pas begonnen worden aan de afwerking.