:

Wat betekent munten?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Wat betekent munten?
 2. Heeft gemunt op?
 3. Hoe schrijf ik geld?
 4. Wat voor woord is geld?
 5. Wat betekent gemunt hebben?
 6. Wat is toeslaat?
 7. Hoe schrijf je 1250?
 8. Hoe schrijf je een bedrag in euro's?
 9. Wat is een goede definitie van geld?
 10. Wat betekent toegeslagen?
 11. Hoe schrijf je centen?
 12. Hoe noteer je bedragen?

Wat betekent munten?

munten - Werkwoord 1. (financieel) een stuk metaal omvormen tot een munt ♢ In Dorestad werden lange tijd sceatta's gemunt, die in het belendende Frankische Rijk in ruime omloop waren. 2. iets of iemand als mikpunt hebben ♢ Zij hebben het altijd weer op hem gemunt...

Heeft gemunt op?

naamw. Uitspraak: [xəˈmʏnt ɔp] het gemunt hebben op (iemand of iets) (van plan zijn (iemand of iets) slecht te behandelen) `De bommenwerper heeft het gemunt op de haven.

Hoe schrijf ik geld?

Hele euro's kunnen als volgt worden opgeschreven:
 • Na de euro's een komma met twee nullen; €6,00.
 • Na de euro's een komma met een streepje; €6,-
 • Na de euro niets; €6.

Wat voor woord is geld?

het geld zelfst. naamw. Uitspraak: [xɛlt] munten en bankbiljetten waarmee je kunt betalen Voorbeelden: `met contant geld betalen - betalen met munten en bankbiljetten `, `met plastic geld betalen - betalen met de bankpas of creditcard ('pinnen')`kleingeld ...

Wat betekent gemunt hebben?

deelw. van munten, mikkend op, alleen gebruikelijk in de verb. het op iemand hebben, het op hem voorzien hebben, hem tot mikpunt nemen, niets van hem kunnen verdragen: hij heeft het op zijn leven hij wil hem om het leven brengen.

Wat is toeslaat?

Toeslaan definities Uitspraak: [ˈtuslan] Vervoegingen: sloeg toe (verl. ... Vervoegingen: heeft toegeslagen (volt. deelw.) onverwacht gebeuren met onaangename gevolgen Voorbeelden: , `De epidemie heeft in deze streek hard toegeslagen....

Hoe schrijf je 1250?

Jaartallen uit de twaalfde tot en met de twintigste eeuw worden vrijwel altijd uitgesproken als een honderdtal: 1250 als 'twaalfhonderdvijftig', 1694 als 'zestienhonderdvierennegentig', 1914 als 'negentienhonderdveertien' enzovoort.

Hoe schrijf je een bedrag in euro's?

Als u euro voluit schrijft, zet u het woord achter het bedrag: 200 euro. Het euroteken wordt in het Nederlandse taalgebied voor het bedrag gezet, gevolgd door een spatie: Die cd kost € 15,50. In Nederland staat er na hele bedragen meestal een komma en een streepje: Hij is me nog € 24,- schuldig.

Wat is een goede definitie van geld?

Het is een ruilmiddel – een betaalmiddel met een waarde waarin iedereen vertrouwen heeft. Geld is ook een rekeneenheid waarmee de prijs van goederen en diensten kan worden bepaald. En het is een waardeopslagmiddel.

Wat betekent toegeslagen?

Vervoegingen: heeft toegeslagen (volt. deelw.) onverwacht gebeuren met onaangename gevolgen Voorbeelden: , `De epidemie heeft in deze streek hard toegeslagen....

Hoe schrijf je centen?

Alleen 'cent' is officieel (dus niet eurocent, niet centiem). Bij bedragen groter dan 1 euro kan het woord 'cent' weg. Je zult het al wel gemerkt hebben: 'euro' en 'cent' schrijf je met een kleine letter.

Hoe noteer je bedragen?

Bedragen worden gewoonlijk met twee decimalen uitgedrukt: € 5,95, € 34,50. Een bedrag afgerond op hele euro's eindigt op twee nullen, maar die worden in Nederland meestal vervangen door een koppelteken of een iets langere liggende streep. (1a) Eén lot kost € 5,00. (1b) Eén lot kost € 5,-.