:

Waarmee mag je een Aardlitze afwerken?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Waarmee mag je een Aardlitze afwerken?
  2. Waar sluit ik Schakeldraad op aan?
  3. Wat doet een Schakeldraad?
  4. Wat is de Aardedraad bij grondkabel?
  5. Welke draad verbindt de schakelaar met de lamp?

Waarmee mag je een Aardlitze afwerken?

Let op dat u niet per ongeluk ook de aardlitze wegknipt, deze heeft u later nog nodig! Vervolgens neemt u geel/groene isolatietape, deze wikkelt u eerst 2 tot 3 slagen om de buitenmantel, daarna wikkelt u deze direct door over de vrijgekomen aardlitze tot ca. 1 cm van het einde.

Waar sluit ik Schakeldraad op aan?

De bruine fasedraad of zwarte schakeldraad koppel je aan het schroefje waar 'L1' boven staat. Vervolgens zijn er nog twee zwarte draden over die naar de tweede schakelaar gaan. Deze sluit je aan op de schroeven 1 en 1'. Bij de tweede schakelaar verbind jij opnieuw de twee blauwe draden.

Wat doet een Schakeldraad?

De schakeldraad is de voortzetting van de fasedraad na een schakelaar, die zorgt voor de stroomtoevoer naar een verbruiker, meestal een of meer lampen, vanaf de schakelaar. Bij een wisselschakeling of bij een kruisschakeling zijn ook de draden tussen de schakelaars schakeldraden.

Wat is de Aardedraad bij grondkabel?

De aarde van een kabel is de geel/groene ader en is één van de aders vanaf een 3 aderige (installatie)kabel. Bij de aanschaf van een kabel is het belangrijk dat je een kabel aanschaft met de juiste hoeveelheid aders en met de juiste dikte.

Welke draad verbindt de schakelaar met de lamp?

De zwarte schakel draad vormt de verbinding tussen schakelaar en lamp. Zijn er meerdere zwarte draden dan is er sprake van een wissel schakelaar of een kruis schakelaar. De bruine draad vervoert de stroom van de schakelkast naar de lamp, de zwarte draad dient voor het onderbreken van de kring.