:

Welke temperatuur in huis is gezond?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Welke temperatuur in huis is gezond?
  2. Is het beter om de verwarming aan te laten?
  3. Is het beter om verwarming aan te laten?
  4. Wat is de ideale binnentemperatuur?
  5. Welke temperatuur is het gezondst?
  6. Wat doet je lichaam als je het koud hebt?

Welke temperatuur in huis is gezond?

De meeste mensen vinden dat de ideale temperatuur in leefruimte tussen de 19 en 22 graden ligt. Voor anderen geldt 'hoe warmer hoe beter', maar hou natuurlijk in gedachten dat elke graad meer zich ook op je factuur zal laten zien. Verwarm dus liever maximaal tot 20 of 21 graden.

Is het beter om de verwarming aan te laten?

Zorg dat de verwarming alleen aan is als dat nodig is. Je kunt daar honderden euro's per jaar mee besparen, vooral als je in een minder goed geïsoleerd huis woont. Zet de verwarming laag als je niet thuis bent, op 15 °C. Je kunt dit regelen met een klokthermostaat of met een slimme thermostaat.

Is het beter om verwarming aan te laten?

Het maakt geen verschil of je nou wel of niet de verwarming 's nachts lager zet, als het buiten kouder is, gaat er altijd wat warmte naar buiten. Laat je de verwarming aan staan? Dan is dit zelfs erger! Wanneer het warmer in huis is zal er in verhouding meer warmte verloren gaan dan wanneer het kouder is.

Wat is de ideale binnentemperatuur?

Een temperatuur tussen de 18 en 21 graden is een aan te raden temperatuur voor thuis. Jongeren vinden de verwarming op 18 graden vaak voldoende, terwijl ouderen het vaak prettiger vinden om een temperatuur van minimaal 20 graden in huis te hebben.

Welke temperatuur is het gezondst?

De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert een temperatuur van minimaal 18 graden. Voor gezonde mensen, die kleding dragen die bij het seizoen past, is dat goed. Voor jongeren, ouderen en zieken is een temperatuur van minimaal 20 graden beter.

Wat doet je lichaam als je het koud hebt?

Wanneer het koud is, dan heeft uw lichaam veel energie nodig om weer op te warmen. Als het kouder wordt, vernauwen de bloedvaten zich en er stroomt minder bloed naar de bloedvaten onder de huid en naar de ledematen. Hierdoor voelt de huid ijskoud. Het bloed blijft zo dicht mogelijk bij de vitale delen van het lichaam.