:

Hoe werkt een magneet trein?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe werkt een magneet trein?
  2. Wat kun je met een elektromagneet?
  3. Wat heb je nodig om een elektromagneet te maken?
  4. Hoe maak je zelf een magneet?
  5. Hoe laat je een magneet zweven?

Hoe werkt een magneet trein?

Als de elektromagneten in de baan van de trein aan staan, worden de permanente magneten aan de trein zelf daardoor aangetrokken, waardoor de hele trein omhoog komt. Doordat een computer de elektromagneten steeds aan- en uitzet, blijft de trein op een constante afstand van de baan zweven.

Wat kun je met een elektromagneet?

Een aantal van de bekendste zijn: Afvalscheiding. Elektrische deursloten. Elektromotor.

Wat heb je nodig om een elektromagneet te maken?

Een eenvoudige elektromagneet maken. Verzamel alles wat je nodig hebt. Om een elektromagneet te kunnen maken moet er een elektrische stroom door een stuk metaal lopen, waardoor er en magnetisch veld wordt gecreëerd. Om een eenvoudige elektromagneet te maken heb je een stroombron nodig, een geleider en metaal.

Hoe maak je zelf een magneet?

Om een magneet te maken heb je een stroombron (batterij), geleider (koperdraad) en een stuk metaal (spijker) nodig. Doordat de koperdraad in één richting loopt, gaat de stroom van de batterij ook in één richting. Hierdoor ontstaat een magnetisch veld om de spijker heen.

Hoe laat je een magneet zweven?

Met behulp van magneten kan je dit magnetische veld beïnvloeden en kan je voorwerpen die normaal niet magnetisch zijn, laten zweven. Als je de magneten goed plaatst, kun je een potlood laten zweven tussen de magneten in. Lukt het jou om je potlood te laten zweven en om je zwevende potlood te laten spinnen?