:

Wat doet de longmeridiaan?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Wat doet de longmeridiaan?
 2. Hoe loopt de longmeridiaan?
 3. Welke meridiaan baarmoeder?
 4. Wat is Leverstagnatie?
 5. Welke meridianen zijn er?
 6. Wat doet de drievoudige verwarmer rechts?
 7. Waar ligt de Hartmeridiaan?

Wat doet de longmeridiaan?

De longmeridiaan loopt van de voorkant van de schouder tot aan de buitenste nagelhoek van de duim. De longmeridiaan zorgt via de inademing voor nieuwe levensenergie. Door de uitademing verwijdert hij afvalstoffen uit het lichaam. Deze laatste functie heeft hij gemeen met de dikke darm- meridiaan.

Hoe loopt de longmeridiaan?

De longmeridiaan loopt aan beide zijden van het lichaam en begint op de borst vlak onder het sleutelbeen, van daaruit loopt hij over de schouder naar de elleboog via de buitenzijde van de onderarm, over de pols en eindigt op de duim.

Welke meridiaan baarmoeder?

Zowel de Ren als de Chong meridiaan begint bij de baarmoeder. Wanneer Tiangui arriveert, stromen Qi en bloed vloeiend door deze twee meridianen en worden overvloedig. Ze stromen de baarmoeder in, waarbij zowel de menstruatie als de voorbereiding op de zwangerschap worden gewaarborgd.

Wat is Leverstagnatie?

Leverstagnatie: de kei in de rivierbedding. Er is vaak wel voldoende energie, maar het zit vast/staat geblokkeerd en stroomt niet. Zie het als een rivierbedding waar water door heen stroomt.

Welke meridianen zijn er?

12 meridianen en hun functie
 1. Maagmeridiaan. Lichamelijk verantwoordelijk voor: maagklachten, misselijkheid, eetlust. ...
 2. Milt meridiaan. ...
 3. Hartmeridiaan. ...
 4. Dunne darm meridiaan. ...
 5. Blaasmeridiaan. ...
 6. Niermeridiaan. ...
 7. Hartbeschermer meridiaan. ...
 8. Drievoudig verwarmer meridiaan.

Wat doet de drievoudige verwarmer rechts?

De drievoudige verwarmer vertegenwoordigt diverse functies in plaats van een orgaan. Hij is te beschouwen als de lichaamsthermostaat. Hij beschermt de immuniteit via het lymfevatenstelsel en hij zorgt voor verspreiding van water en andere vloeistoffen in het lichaam en voor het afscheiden van afvalstoffen.

Waar ligt de Hartmeridiaan?

De hartmeridiaan begint in het diepste gedeelte van de oksel en loopt over de bovenarm en de onderarm omlaag naar de pink. Hij eindigt aan de binnenste nagelhoek van de pink. De hartmeridiaan werkt samen met de dunne darm-meridiaan.