Kan je vis koken?
popularafragor.com
Inhoudsopgave:
- Kan je vis koken?
- Waarom is kabeljauw taai?
- Welke vis kun je koken?
- Hoe kook ik vis?
- Kun je Zalm koken?
- Wat is een Kabeljauwhaasje?
- Kun je Elft eten?
- Wat voor soort vis is pangafilet?
- Hoe lang moet vis garen?
- Hoe kook ik een zalm?
- Hoe kook je een zalm?
- Wat voor olie bak je vis?
Kan je vis koken?
Een
vis mag je nooit
koken, je
moet hem pocheren. Dit wil zeggen dat je de
vis gaart in vloeistof net onder het kookpunt. Deze vloeistof
kan gewoon licht gezouten water zijn, of een court-bouillon. Dit is kookvocht met aromaten.
Waarom is kabeljauw taai?
Het visvlees van verse vis is zacht en fijn van smaak en vergt slechts een korte bereidingstijd. Het te lang bakken of koken van vis maakt het visvlees
taai en bederft de smaak.
Welke vis kun je koken?
Wat voor soort
vissen zijn er Zoutwatervissen: ansjovis, bot, griet, heilbot, makreel, kabeljauw, koolvis, rode poon, sardien, schar, schelvis, schol, tarbot, tong, tonijn, wijting, zeepaling en zeeduivel. Zoetwatervissen: baars, forel, karper, meerval, paling, snoek en steur.
Hoe kook ik vis?
Een dunne visfilet is gaar in ongeveer 5 minuten. Een dikke vismoot of een hele
vis zoals forel vraagt 10 minuten. Bij het pocheren van
vis hoef je geen vetstof te gebruiken en behoud je de pure smaak beter. Let erop dat de vloeistof waarin je pocheert niet
kookt, want dan valt de
vis uit elkaar en wordt hij droog.
Kun je Zalm koken?
Let op: het water of de bouillon mag niet
koken. Pocheren wil zeggen dat je de
zalm laat garen in vocht dat net onder het kookpunt blijft. Pocheer je de
zalm in een pan op het vuur? Reken dan 8 tot 10 minuten, afhankelijk van de dikte.
Wat is een Kabeljauwhaasje?
Zo wordt de
kabeljauw na het fileren vaak verdeeld in verschillende delen. Het dikke stuk dat van halverwege de filet tot de kop is afgesneden noemen we het haasje of het rugstuk. Dit stuk is ideaal om met of zonder vel te bakken in de pan of in de oven.
Kun je Elft eten?
De
elft (Alosa alosa) is een haringachtige, die paait in de bovenloop van rivieren en beken. Deze vis was inheems in de Benelux. Vissoorten zoals
elft – die vooral in het voorjaar gevangen worden – worden ook wel meivis genoemd.
Wat voor soort vis is pangafilet?
Pangasius pangasius is een straalvinnige
vis uit de familie van reuzenmeervallen (Pangasiidae) en behoort tot de grote orde van meervalachtigen (Siluriformes). Deze
vis wordt bij een lengte van minimaal 63 centimeter geslachtsrijp en kan maximaal een lengte van 3 meter bereiken.
Hoe lang moet vis garen?
Visfilets moeten minder
lang in de oven dan volledige
vissen. Een dunne visfilet heeft zo'n 5 tot 10 minuten nodig om te
garen. Dikkere stukken 20 tot 25 minuten. Je gerecht regelmatig controleren is de boodschap.
Hoe kook ik een zalm?
Leg de
zalm in de pan en laat onder deksel pocheren, net onder het kookpunt.
Hoe lang de vis moet pocheren is afhankelijk van de grootte en de dikte: kleinere stukken
zalmfilet hebben ongeveer 10 minuten nodig, een groot stuk maximaal 20 minuten. Haal de vis uit de pan en laat uitlekken.
Hoe kook je een zalm?
Pocheer je de
zalm in een pan op het vuur? Reken dan 8 tot 10 minuten, afhankelijk van de dikte. Je kunt je
zalm ook pocheren in de oven. In dat geval duurt het 10 tot 15 minuten voor de vis gaar is.
Wat voor olie bak je vis?
Je moet de
vis bakken in zonnebloemolie of frituurolie en de frituurpan eerst goed heet laten worden. Laat om de beurt de
vis in de pan laten zakken met een schuimspaan en laat deze uitlekken op
wat keukenpapier.