:

Waar zaten vroeger pillen in?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Waar zaten vroeger pillen in?
  2. Kan je de pil buiten de verpakking bewaren?
  3. Wat is het oudste medicijn?
  4. Hoe lang pufjes houdbaar?
  5. Wat wil EXP zeggen?
  6. Hoe worden verschillende medicijnen ingedeeld?

Waar zaten vroeger pillen in?

Soemeriërs uit het land van Eufraat en Tigris gebruikten medicijnen gemaakt van tijm, wilgen en dadelplanten. In het oude Egypte werd granaatappelwortel gebruikt bij ingewandsstoornissen en sap van papaverzaad om krijsende baby's te troosten (het “opiumeffect”).

Kan je de pil buiten de verpakking bewaren?

Droog en koel De meeste medicijnen moet je bewaren op een droge, koele en donkere plek. Het badkamerkastje is daarom niet geschikt. De warmte en vochtigheid in de badkamer kan de werking van medicijnen veranderen. Bacteriën en schimmels gedijen goed in water.

Wat is het oudste medicijn?

Het is ook niet met zekerheid te zeggen hoe de eerste geneeskunde er uitzag. Wel is bekend dat in de prehistorie men al planten en kruiden gebruikte als natuurlijk medicijn.

Hoe lang pufjes houdbaar?

De inhalatievloeistof mag gebruikt worden tot 1 maand na opening van de flacon. Gebruik de onaangebroken flacon niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op de verpakking na “Niet te gebruiken na:” of “Exp.:”. Daar staan een maand en een jaar.

Wat wil EXP zeggen?

De uiterste houdbaarheidsdatum wordt meestal vermeld als: 'houdbaar tot' of 'niet te gebruiken na' of 'exp. dat. ' of 'uiterste gebruiksdatum'. Na deze datum is het medicijn niet meer te gebruiken.

Hoe worden verschillende medicijnen ingedeeld?

Geneesmiddelen kunnen op verschillende manieren worden ingedeeld, bijvoorbeeld naar toepassingsgebied (antidepressiva, slaapmiddelen, anti-epileptica, antihypertensiva), naar chemische verwantschap (steroïden) en naar werking.