:

Hoe werkt een dakraam?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Hoe werkt een dakraam?
 2. Heb je een vergunning nodig voor een dakraam?
 3. Wie kan er een dakraam plaatsen?
 4. Hoe werkt VELUX dakraam?
 5. Hoe dakraam sluiten?
 6. Wat kost een VELUX dakraam inclusief montage?
 7. Heb je een vergunning nodig voor een VELUX dakraam?
 8. Hoe kantel je een VELUX dakraam?
 9. Hoe open je een VELUX dakraam?
 10. Hoe doe je een VELUX dakraam dicht?
 11. Hoe sluit je een VELUX dakraam?

Hoe werkt een dakraam?

Een dakraam of dakvenster is een venster dat in een schuin dak kan worden ingebouwd. Aldus kan er daglicht in de onder het dak gelegen ruimte doordringen. Indien het venster te openen is, biedt het de mogelijkheid om te ventileren. Dakramen werden vanaf eind 19e eeuw vooral in gietijzer geleverd.

Heb je een vergunning nodig voor een dakraam?

Aan de voorkant mag een dakraam vergunningsvrij geplaatst worden als deze helemaal niet boven het dakoppervlak uitsteekt. Op een plat dak, aan de achterkant of de zijkant van het huis is voor een dakraam sowieso geen vergunning nodig als deze kant niet aan een openbare weg of openbaar gebied grenst.

Wie kan er een dakraam plaatsen?

Als u een dakraam wilt laten plaatsen aan de achterzijde van uw woning heeft u in de meeste gevallen geen vergunning nodig. Wilt u dakramen laten aanbrengen aan de voorzijde dan kunt u het beste even een vergunning bij uw gemeente aanvragen.

Hoe werkt VELUX dakraam?

Het VELUX uitzettuimelvenster wordt bediend d.m.v. een bedieningshandgreep aan de onderzijde van het draaiende gedeelte en kan worden vergrendeld in een kierstand. U kunt een uitzettuimelvenster ook tot 180° om zijn as roteren (schoonmaakstand), zodat de buitenzijde van de ruit zich aan de binnenzijde bevindt.

Hoe dakraam sluiten?

0:161:46Suggested clip · 60 secondsYmere presenteert | Velux dakramen smeren - YouTubeYouTube

Wat kost een VELUX dakraam inclusief montage?

Het plaatsen van een VELUX dakraam kost gemiddeld tussen de €650,- en €950,-. Dit is afhankelijk van de keuzes die u maakt voor de plaatsing van uw dakraam. U kunt kiezen uit diverse materialen: blank gelakt grenenhout, witgelakt grenenhout, of de geheel onderhoudsvrije kunststof variant.

Heb je een vergunning nodig voor een VELUX dakraam?

Wel of geen vergunning nodig? Vergunningsvrij plaatsen van VELUX dakramen en VELUX dakkapellen Omdat de VELUX dakkapel basis en VELUX dakkapel serre niet meer dan 0,6 meter ten opzichte van het dakvlak uitsteken, hoeft u hier in de meeste situaties geen omgevingsvergunning voor aan te vragen.

Hoe kantel je een VELUX dakraam?

Om de buitenzijde van de ruit schoon te maken, kunt u het draaiend gedeelte 180° tuimelen. Het draaiend gedeelte moet vergrendeld worden door de vergrendelingsschuif in het busje te schuiven links onderaan in het kozijn.

Hoe open je een VELUX dakraam?

Aan het uiteinde van de stang bevind zich een gebogen kop die u over de bedieningsgreep van het dakraam kunt plaatsen. Trekken of duwen tegen de stang is dan voldoende om het dakraam te openen. U kunt deze bedieningsstang ook gebruiken voor het bedienen van diverse raamdecoratieproducten.

Hoe doe je een VELUX dakraam dicht?

Het ontwerp van de bedieningsstang is zo vorm gegeven, dat u de half open ronde kop over de bedieningsgreep van het dakraam kan laten glijden en zo het dakraam open kan trekken of dicht kunt duwen. De kop past ook in de bedieningsgreep van VELUX gordijnen (al dan niet met behulp van een adapter).

Hoe sluit je een VELUX dakraam?

Open het dakvenster handmatig en vouw de ketting uit. Druk kort op Reset of testknop van de kettingmotor om de ketting te laten teruglopen (niet langer dan 2 sec anders verliest u de registratie van het product in de afstandsbediening). Sluit het dakvenster door de ventilatieklep te sluiten.