:

Hoe maak je een conceptkaart?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Hoe maak je een conceptkaart?
 2. Wat is een conceptkaart?
 3. Hoe maak je een concept?
 4. Waaraan voldoet een goed concept?
 5. Wat moet er allemaal in een concept?
 6. Waarom is een concept belangrijk?
 7. Wat is een concept idee?
 8. Wat houdt een concept in?
 9. Waar bestaat een concept uit?
 10. Hoe ziet een concept eruit?

Hoe maak je een conceptkaart?

Een conceptkaart maken
 1. Kies waar u op wilt tekenen.
 2. Maak een hoofdconcept.
 3. Identificeer sleutelbegrippen.
 4. Rangschik vormen en lijnen.
 5. Verfijn de kaart.

Wat is een conceptkaart?

Een conceptmap is een visuele weergave van een overkoepelend onderwerp en de relaties tussen individuele ideeën, beelden of woorden die in het grotere geheel passen. Met behulp van specifieke vormen en gelabelde lijnen en pijlen kunnen conceptkaarten oorzaak en gevolg, eisen en bijdragen tussen items weergeven.

Hoe maak je een concept?

Het concept moet helder en eenvoudig zijn: je kunt het in twee zinnen uitleggen. Het concept moet consistent te gebruiken zijn, maar toch blijven verrassen. Het concept moet passen bij de identiteit, de sfeer en de stijl van het merk. Het concept moet onderscheidend zijn.

Waaraan voldoet een goed concept?

Wat maakt een concept sterk?
 • Duidelijk en goed te begrijpen.
 • Geeft inzicht in wat je als bedrijf doet of op welke manier (of beide)
 • Onderscheidend en pakkend.
 • Goed te gebruiken in uitingen.
 • Goed naar te handelen voor alle medewerkers.

Wat moet er allemaal in een concept?

Een concept is breed en niet concreet. Een concept legt uit WAT je wilt doen, maar geeft de ruimte om zelf in te vullen HOE je dit gaat doen. Een idee, tot slot, is een invulling van een concept. Een idee is een manier om het concept in de praktijk uit te voeren.

Waarom is een concept belangrijk?

Het helpt klanten en bezoekers te begrijpen waar jij voor staat en wat je te bieden hebt. Het maakt je onderscheidend en relevant. Een 'creatief idee' is eenmalig, maar een concept gaat lange tijd mee.”

Wat is een concept idee?

Het verschil tussen een idee en een concept is eigenlijk best simpel. Een idee is een gedachte die het hoofd verlaat. Een concept is een verzameling van ideeën, verpakt in een goed verhaal met sterke onderbouwing waarop je een beslissing kunt nemen en het ten uitvoer brengt.

Wat houdt een concept in?

Het woord concept heeft vele betekenissen, zoals plan, ontwerp, voorlopige formulering/idee en ruwe schets. Doordat het woord concept meerdere betekenissen heeft is het van belang om het woord in de juiste context te plaatsen.

Waar bestaat een concept uit?

Een concept is een algemene manier om een bepaald doel te bereiken. Een concept is breed en niet concreet. Een concept legt uit WAT je wilt doen, maar geeft de ruimte om zelf in te vullen HOE je dit gaat doen. Een idee, tot slot, is een invulling van een concept.

Hoe ziet een concept eruit?

Een concept is dus een verzameling van ideeën die concreet tot een plan zijn gemaakt, met een context en een doel. Een 'conceptdenker' willen zijn kan dus niet. Maar je kunt wel een 'ideeëndenker' zijn; iemand die ideeën heel goed in een concept kan omzetten.