:

Hoeveel plastic afval in de oceaan?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoeveel plastic afval in de oceaan?
  2. Hoeveel Noordse stormvogels sterven door plastic?
  3. Welk dier eet plastic?
  4. Hoeveel dieren raken verstrikt in plastic?
  5. Wat zijn de gevolgen van Plasticvervuiling voor dieren?

Hoeveel plastic afval in de oceaan?

De plasticvervuiling van de oceanen is gekend als de plastic soep, een immens en mondiaal probleem. Inderdaad, immens groot, zelfs zo groot dat er geen exacte cijfers bekend zijn. Momenteel wordt er geschat dat er ca. 1 miljoen ton plastic afval in onze oceanen en zeeën ronddrijft.

Hoeveel Noordse stormvogels sterven door plastic?

Dankzij de voortdurende inspanningen van vele vrijwilligers konden in de jaren 2014 tot en met 2018 in totaal 115 noordse stormvogels worden verzameld. Op dit moment komt 43% van de 115 vogels uit boven de grenswaarde van 0,1 gram plastic in de maag.

Welk dier eet plastic?

De Australische grote pijlstormvogel, een grote roestbruine zeevogel die zijn broedplaats heeft op eilanden voor de kust van Australië en Nieuw-Zeeland, eet in verhouding tot zijn lichaamsgewicht meer plastic dan welk ander zeedier dan ook.

Hoeveel dieren raken verstrikt in plastic?

De gevolgen van plastic soep Dieren eten plastic op of raken erin verstrikt. Dit resulteert in verwondingen of zelfs de dood. Jaarlijks gaan een miljoen zeevogels, 100.000 zeezoogdieren, zeeschildpadden en een ontelbaar aantal vissen dood door plastic afval [1].

Wat zijn de gevolgen van Plasticvervuiling voor dieren?

Verstrikking in plastic kan gruwelijke gevolgen hebben voor dieren. Het kan leiden tot ontstekingen, vergroeiingen of amputatie van ledematen.