:

Wat is een Breivisje?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat is een Breivisje?
  2. Welke haaknaald bij dubbele draad?
  3. Hoe heet garen uit 2 of meer draden?
  4. Wat is een Steekmarkeerder?
  5. Wat doe je met een Breivisje?
  6. Welke maat haaknaald gebruiken?
  7. Hoe gebruik je een Steekmarkeerder haken?
  8. Hoe gebruik je Steekmarkeerders haken?

Wat is een Breivisje?

Breivisjes zijn kunststof bobijntjes, waarop je wol kan wikkelen. Je kunt er restjes wol op bewaren, zodat ze netjes blijven, maar ze zijn ook onontbeerlijk bij projecten waarbij je vaak van kleur moet wisselen. Hun naam doet vermoeden dat je ze enkel bij het breien kan gebruiken, maar niets is minder waar.

Welke haaknaald bij dubbele draad?

De twee bekendste zijn: De pendikte maal 2 - 1. Dus als je een enkele draad op naald 3 breit, brei je een dubbele draad op 3 x 2 = naald 6. Naald 6-1 = Naald 5.

Hoe heet garen uit 2 of meer draden?

Textiel procédé waarbij er twee of meer effectieve strengen zich dooreenvlechten met een andere set van evenwijdige strengen.

Wat is een Steekmarkeerder?

Steekmarkeerders zijn voorwerpjes waarmee je iets kan aangeven in je breiwerk, zodat je minder snel in de war raakt. Je hebt verschillende soorten steekmarkeerders.

Wat doe je met een Breivisje?

Een breivisje is een erg handig kunststof hulpmiddel, in de vorm van een vis met een half open bovenkant. Je kunt een kleine hoeveelheid brei- of haakgaren op het breivisje wikkelen. Wanneer je aan de juiste kleur toe bent, neem je een draad op van het breivisje en brei of haak je verder met deze kleur.

Welke maat haaknaald gebruiken?

Dikte van de naald Hoe fijner het werk, hoe dunner de naald. Dus staat het haken van een nieuwe set pannenlappen op de planning, ga dan voor een dunnere naald; denk aan een 3,5 of 4 mm naald. Ga je een poging wagen om een grof deken voor de loungeset te maken, neem dan bijvoorbeeld een haaknaald van 6 mm.

Hoe gebruik je een Steekmarkeerder haken?

Voor amigurumi wordt altijd aangeraden om steekmarkeerders te gebruiken. Dit zijn markeerders die je plaatst op een steek om aan te geven waar je toer begint of eindigt. Hierdoor kun je goed zien of je geen steken vergeten bent en dat je haaksel er dus helemaal zo uit komt te zien als het patroon.

Hoe gebruik je Steekmarkeerders haken?

4:5819:42Suggested clip · 60 secondsSteekmarkeerders - waar gebruik je die voor? - YouTubeYouTube