:

Hoe een hoek van 45 graden zagen?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe een hoek van 45 graden zagen?
  2. Hoe hoeken zagen?
  3. Hoe verstek aftekenen?
  4. Hoe verstek opmeten?
  5. Hoe bereken je een vals verstek?
  6. Hoe bereken ik 45 graden?

Hoe een hoek van 45 graden zagen?

Met een verstekhaak: een verstekhaak is een blokhaak die niet in een hoek van 90 graden maar een hoek van 45 graden staat. Hierdoor teken je de hoeken van 45 graden af op het werkstuk. Wanneer je secuur zaagt, zaag je perfect in verstek.

Hoe hoeken zagen?

Met behulp van een handzaag: Een handzaag heeft doorgaans 2 handige zijden aan het handvat die in een hoek van 90 en 45 graden van de rug van het zaagblad staan. Hiermee kan je op je werkstuk de hoek aftekenen zodat je aardig secuur een hoek van 45 of 90 graden kan zagen.

Hoe verstek aftekenen?

Teken op de gepaarde kant (de bovenkant) een lijn van je eerder getekende lijn naar linksboven. Aan de achterzijde van het hout moet een zelfde 45° lijn getekend worden. Hou ook voor het aftekenen van deze lijn de aanleg van de verstekhaak aan de binnenzijde. Teken op de zelfde wijze een lijn van 45° af op het hout.

Hoe verstek opmeten?

Meet de zaaghoek op, bijvoorbeeld met een winkelhaak. Als een hoek haaks en loodrecht is, is de zaaghoek 90°. Deel de gewenste hoek door 2 om de verstekhoek te berekenen, in dit geval 45°. Bij een verstekbalk heb je een linker- en een rechterhoek van 45°.

Hoe bereken je een vals verstek?

Het zagen. Meet de zaaghoek op, bijvoorbeeld met een winkelhaak. Als een hoek haaks en loodrecht is, is de zaaghoek 90°. Deel de gewenste hoek door 2 om de verstekhoek te berekenen, in dit geval 45°.

Hoe bereken ik 45 graden?

1:302:30Suggested clip · 60 seconds45 graden driehoek - YouTubeYouTube