:

Hoe gat zagen?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Hoe gat zagen?
 2. Hoe gat in deur zagen?
 3. Hoe gat in keukenblad zagen?
 4. Hoe te werken met een Proppenboor?
 5. Hoe gat maken in kast?
 6. Hoe maak je een kattenluikje?
 7. Hoe decoupeerzaag zagen?
 8. Hoe zagen zonder splinters?
 9. Hoe werk je met een decoupeerzaag?
 10. Welke maat Proppenboor?

Hoe gat zagen?

Met de decoupeerzaag zaag je een cirkel. En nu zagen: Steek de zaag in het geboorde gat en zaag van daaruit met zo min mogelijk druk langs de afgetekende lijn. Zorg ervoor dat de voetplaat volledig op de plank rust. Zet je hand op het gereedschap boven het zaagblad, zo kun je veel nauwkeuriger en makkelijker zagen.

Hoe gat in deur zagen?

De opening zagen Neem een stabiele positie in en plaats de decoupeerzaag vlak in het gat. Houd de zaag goed vlak tegen de deur en zorg dat hij niet gaat pendelen. Zaag niet gehaast en volg nauwkeurig de lijnen. Zaag zo recht mogelijk van boorgat naar boorgat.

Hoe gat in keukenblad zagen?

Controleer vóór het zagen de maten nog een keer. Om het zaagblad erin te kunnen zetten boor je een gat van 1 cm binnen een hoek van de benodigde uitsparing. Nu zaag je met weinig druk en een scherp zaagblad de uitsparing eruit. Zorg ervoor dat de overblijvende smalle stukken aan de randen van het werkblad niet breken.

Hoe te werken met een Proppenboor?

Een proppenboor is een speciaal boortje, uitsluitend in combinatie met elektrisch gereedschap te gebruiken, waarmee uit een stukje afvalhout een ronde 'prop' wordt geboord. Die prop (in feite een stukje zelfgemaakt rondhout) dient ter afdichting van het verdiepte gat waarin een schroef tot ca.

Hoe gat maken in kast?

Een decoupeerzaag werkt perfect. Daarmee heb ik ook de gaten in mn kast uitgezaagd. Gewoon een kwestie van goed aftekenen en ff een gaatje in het midden boren. Daarna heb ik het nog een beetje bijgewerkt met een dremel, maar dit kun je ook gewoon doen met een vijl oid.

Hoe maak je een kattenluikje?

U dient eerst de onderkant van het patroon uit te lijnen met de buikhoogte van uw huisdier. De meeste mensen kiezen om het kattenluik netjes in het midden van de deur te plaatsen, maar uit veiligheidsoverwegingen kan u eventueel ook de opening verder weg van de greep en het slot plaatsen.

Hoe decoupeerzaag zagen?

0:000:34Suggested clip · 34 secondsBocht zagen met een decoupeerzaag | Zo doe je dat | Praxis - YouTubeYouTube

Hoe zagen zonder splinters?

Twee tips om splinters te voorkomen:
 1. Maak met een Stanleymes een inkeping langs een liniaal over de lengte van de zaagsnede voordat je begint te zagen.
 2. Plak de boven- en onderkant van het plaatmateriaal af met schildertape en teken hierop de zaaglijn af. Deze simpele voorzorg werkt ook voor de andere zagen.

Hoe werk je met een decoupeerzaag?

Werk rustig en stuur de zaag met vaste hand. Hoe rechter je hand boven het zaagblad ligt, hoe makkelijker je precieze bochten en rechte lijnen zaagt. Houd het apparaat stevig op het oppervlak, maar zet niet teveel kracht want dan verbuigt het zaagblad. Zoals voor alle gereedschappen geldt: laat de zaag het werk doen.

Welke maat Proppenboor?

Het verschil met andere proppenboren is dat deze proppen taps toelopen naar een iets groter diameter. Je prop past dan altijd perfect in het geboorde gat. Bovendien hoef je voor de gaten geen speciale maten boren te gebruiken. Gewone houtboren van 6,8 of 10 mm zijn in dit geval voldoende.