:

Hoe aluminium plaat snijden?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe aluminium plaat snijden?
  2. Hoe aluminium op maat maken?
  3. Hoe bewerk je aluminium?
  4. Welk metaal is makkelijk te bewerken?
  5. Waar kan ik iets laten zagen?
  6. Wat kost zagen bij de Gamma?

Hoe aluminium plaat snijden?

Evenals veel andere materialen kunt u aluminium zowel met een decoupeer- of lintzaag als met een cirkelzaag verzagen. Een speciale toepassing van de cirkel- of radiaalzaag is de afkortzaag. De afkortzaag is gemaakt om hout, kunststof of metaal in te korten of onder een bepaalde hoek (in verstek) te zagen.

Hoe aluminium op maat maken?

Met een decoupeerzaag kan je door zowel hout als door aluminium heen zagen. Zorg er daarom ook voor dat de zaag specifiek geschikt is voor metaal. Dit kan je herkennen aan een zeer kort zaagblad en tanden die niet al te veel uit elkaar steken.

Hoe bewerk je aluminium?

In principe kunt u aluminium profielen bewerken met dezelfde machines die in houtbewerking gebruikt worden. Het gereedschap zelf - het zaagblad, de boor en de frees - dient vanzelfsprekend wel geschikt te zijn voor het bewerken van metaal.

Welk metaal is makkelijk te bewerken?

Daarnaast is aluminium toch een redelijk sterk metaal. Terwijl aluminium is ook een zacht materiaal waardoor het gemakkelijk te bewerken en verwerken is zonder dat er scheuren of breuken ontstaan. Aluminium kan goed tegen lagen temperatuur, geleid warmte en elektriciteit goed, is niet magnetisch en niet giftig.

Waar kan ik iets laten zagen?

Kom een langs bij de zagerij van jouw Praxis winkel en laat je hout op maat zagen. De zagerij is vrijblijvend en gratis. Plaatmateriaal (zoals MDF, spaanplaat, multiplexed), houten latten en balken kun je in onze zagerij gratis in rechte zaagsneden op maat en klaar voor transport laten zagen.

Wat kost zagen bij de Gamma?

Goed om te weten: - Zagen is gratis voor GAMMA Voordeelpashouders (de pas kan je gratis aanvragen). - Niet-voordeelpashouders betalen €0,50 per zaagsnede. - We zagen op ieder gewenst moment, zo lang de bouwmarkt open is.