:

Kan je gesneden aardappelen invriezen?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Kan je gesneden aardappelen invriezen?
  2. Hoe lang kun je geschilde aardappelen in water laten staan?
  3. Kan je rauwe aardappelen invriezen?
  4. Kan je aardappelen een dag van tevoren schillen?
  5. Kan ik aardappelen van te voren schillen?

Kan je gesneden aardappelen invriezen?

Je kunt ook aardappelen vóór bakken. Dan bak je de geschilde, schoongemaakte en in partjes gesneden aardappelen een minuut of 5 en daarna vries je ze in (nadat zij zijn afgekoeld). Deze voorgebakken aardappelen zijn 3 maanden houdbaar in de vriezer.

Hoe lang kun je geschilde aardappelen in water laten staan?

Ongekookte, geschilde aardappelen kan je, ondergedompeld in water, tot 2 dagen bewaren in de koelkast. Opgelet, de kwaliteit van de aardappelen gaat op deze manier wel snel achteruit.

Kan je rauwe aardappelen invriezen?

Rauwe aardappelen of gekookte aardappelen bevatten veel water en kan je daarom niet invriezen. Aardappelpuree of stamppot en/ of gebakken aardappeltjes kan je wel weer invriezen. Een avocado kan je het beste niet invriezen, na het ontdooien houd je een vreemde structuur over.

Kan je aardappelen een dag van tevoren schillen?

Gebruik voordat je de aardappels in het water legt een dunschiller om alle laatste hardnekkige stukjes schil van de aardappels te verwijderen. Schil, snijd en berg de aardappels een dag van tevoren op om alvast wat voorbereidingswerk te doen voor een grote maaltijd op een feestdag.

Kan ik aardappelen van te voren schillen?

Schil je de aardappelen alvast voor een andere dag? Bewaar de geschilde (en gesneden) aardappelen in een afsluitbaar bakje en vul deze verder met flink water zodat ze helemaal onder staan. Deksel erop en klaar!