:

Hoe lang behoud je je no claim?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe lang behoud je je no claim?
  2. Kun je een verzekering opschorten?
  3. Kan ik mijn auto tijdelijk uit de verzekering halen?
  4. Wat houdt opschorten in?
  5. Kan je autoverzekering pauzeren?

Hoe lang behoud je je no claim?

Schadevrije jaren zijn maar beperkt geldig. Als je je autoverzekering opzegt, blijven je opgebouwde schadevrije jaren bij de meeste autoverzekeraars maximaal drie jaar geldig. Heb je drie jaar lang geen autoverzekering op je naam gehad? Dan raak je je eerder opgebouwde schadevrije jaren kwijt.

Kun je een verzekering opschorten?

Je kunt er ook voor kiezen om de verzekering per direct op te schorten. Bij een opschorting zet je de verzekering voort, maar hoef je geen premie meer te betalen (opschorten wordt ook wel het tijdelijk stopzetten of schorsen van je autoverzekering genoemd).

Kan ik mijn auto tijdelijk uit de verzekering halen?

Besluit je zelf om je auto voor een langere periode niet te gebruiken, dan kun je je kenteken schorsen bij de RDW. Je betaalt dan geen wegenbelasting meer. Na de schorsing bij de RDW kun je ook je autoverzekering tijdelijk stopzetten. Dat kan maximaal 12 maanden.

Wat houdt opschorten in?

Opschorting is een mogelijkheid om je eigen verplichtingen voor een bepaalde tijd achter te houden. Stel, je moet een factuur betalen voor een bepaald product, maar het product is nog niet geleverd. Dit terwijl was afgesproken dat het product al voor einddatum factuur zou zijn geleverd.

Kan je autoverzekering pauzeren?

Wanneer je een langere tijd je auto niet gebruikt, heb je de mogelijkheid om je autoverzekering stop te zetten. Dit wordt ook wel 'schorsen' genoemd. Je laat dan eerst bij een postkantoor je kenteken 'schorsen' en je krijgt dan een schorsingsbewijs. Je moet hiervoor wel betalen, zie hiervoor de website van de RDW.