:

Kan je met koptelefoon in bad?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Kan je met koptelefoon in bad?
  2. Wat moet je doen als iemand onder stroom staat?
  3. Kun je geëlektrocuteerd worden in bad?
  4. Kan een telefoon je elektrocuteren?
  5. Wat gebeurt er als je laptop in bad valt?

Kan je met koptelefoon in bad?

Water geleidt stroom Het gebruik van elektrische apparaten onder de douche of in bad vormt een groot risico, omdat water de elektriciteit geleidt.

Wat moet je doen als iemand onder stroom staat?

Bel of laat 112 bellen. Zorg voor je eigen veiligheid en haal zo snel mogelijk de stroom eraf. Trek de stekker uit het stopcontact of schakel de stroom uit in de meterkast (draai de stop eruit of zet de schakelaar om). Zodra het slachtoffer niet meer onder stroom staat, kun je eerste hulp verlenen.

Kun je geëlektrocuteerd worden in bad?

In Frankrijk is een 45-jarige vrouw die in bad zat om het leven gekomen door elektrocutie. Alles wijst erop dat ze haar gsm in bad liet vallen terwijl die aan het opladen was. De voorbije maanden waren er al verschillende gelijkaardige dodelijke ongevallen.

Kan een telefoon je elektrocuteren?

Een 14-jarige jongen uit het Belgische Pont-de-Loup is om het leven gekomen toen zijn mobiele telefoon in bad viel. De puber werd door het apparaat geëlektrocuteerd en raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. Met spoed werd hij door de toegesnelde hulpdiensten naar het ziekenhuis gebracht.

Wat gebeurt er als je laptop in bad valt?

Nu bij een elektrisch aparaat dat in een bad valt, kan via het zout water de elektriciteit zich van de éne draad naar de andere draad verplaatsen. Nu de korste weg van de ene draad naar de andere is niet door het lichaam van de persoon die in bad ligt, maar via het klein stukje zout water tussen de 2 draden.