:

Hoe een mol te vangen?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe een mol te vangen?
  2. Is een mol doof?
  3. Hoe maakt een mol zijn gangen?
  4. Hoe gebruik ik carbid tegen mollen?
  5. Hoe komt een mol in je tuin?
  6. Kan je mollen lokken?
  7. Hoeveel carbid per knal?

Hoe een mol te vangen?

Mollen kun je effectief vangen met een mollenklem. Dit zijn metalen klemmen met een sterke veer. Het is zeker geen diervriendelijke wijze van vangen want de mol zal het niet overleven maar eenmaal gevangen ben je wel van het probleem af.

Is een mol doof?

Zintuigen. Mollen zijn niet blind, maar zien zeer slecht. De ogen zijn zo klein als speldenknopjes en de vachtharen voor de ogen belemmeren bovendien een goed zicht. In dezelfde vacht zitten ook zijn oren, die uitstekend ontwikkeld zijn.

Hoe maakt een mol zijn gangen?

Met zijn voorpootjes graaft hij een gang. Die pootjes noem je daarom graafpootjes. De grond werkt hij met de achterpootjes weg. Als er teveel grond achter hem ligt draait hij zich om en duwt die met zijn kop verder naar achteren De voorpootjes zijn korte, stevige schepjes.

Hoe gebruik ik carbid tegen mollen?

Mollen carbid bestaat uit kleine brokjes steen met een penetrante geur. Deze geur komt vrij als je er water bijvoegt. Je kunt de brokjes in de molshopen strooien en vervolgens de molshoop afdekken met een tegel of deksel. Het werkt het beste als je het in de hoofdgang neergelegd.

Hoe komt een mol in je tuin?

Mollen hebben geven de voorkeur aan wat lossere, humeuze grond, die rijk is aan wormen en ander bodemleven. Hoe minder obstakels (boomwortels etc.) zich daarin bevinden, hoe beter. Kortom, de voorkeur gaat dus onmiskenbaar uit naar uw grasveld.

Kan je mollen lokken?

Gebruik nooit zelf gif om een mol te doden. Hoewel het niet zo diervriendelijk is kun je eventueel wel een mollenvanger plaatsen om ze in de val te lokken. Middelen met explosief gas als zwavelpatronen, carbid en de rodenator zijn verboden, tenzij bij de provincie een ontheffing aangevraagd wordt.

Hoeveel carbid per knal?

Een klein handje (ca. 150 gram) is voldoende voor een heftige knal. Dit carbid kun je enkele malen hergebruiken. Met 5 kg heb je al ruim voldoende voor een paar uur knallen met 1 melkbus.