:

Waar breng ik mijn afval heen?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Waar breng ik mijn afval heen?
  2. Waarom mogen koffiefilters niet bij gft?
  3. Welke theezakjes mogen in de gft-bak?
  4. Waar koffiefilter weggooien?
  5. Wat kan ik gratis naar het containerpark brengen?
  6. Hoe vaak gratis naar milieupark?

Waar breng ik mijn afval heen?

U kunt grofvuil laten ophalen door uw gemeente. Of het afval zelf wegbrengen naar de milieustraat of het milieustation van uw gemeente.

Waarom mogen koffiefilters niet bij gft?

Voor de thee- en koffieliefhebbers: theezakjes en koffiepads horen niet bij het gft omdat er vaak plastic in verwerkt is. Ook lucifers, as en kolen uit de barbecue en openhaard en luiers mogen niet in de groene kliko. Deze dingen gooi je allemaal weg bij het restafval.

Welke theezakjes mogen in de gft-bak?

Theezakjes gemaakt van natuurlijk materiaal en vrij van lijm of nietjes, zijn in principe geschikt om te verwerken via het gft. Echter zijn er ook nog veel theezakjes in omloop die kunststof, lijm of nietjes bevatten.

Waar koffiefilter weggooien?

Filterkoffie kun je in zijn totaliteit, dus met filter en koffiedrab, weggooien bij het groente-, fruit- en tuinafval (gft) of op de eigen composthoop. Spoel de koffiedrab niet door de gootsteen of toilet, dan kan het verstoppingen veroorzaken.

Wat kan ik gratis naar het containerpark brengen?

Je kan op het recyclagepark gratis terecht met papier en karton, pmd, glazen flessen en bokalen, metaal (schroot), afgedankte elektrische en elektronische toestellen, herbruikbare goederen, plastic bloempotjes en plantentrays, textiel, autobanden, kaarsresten en kurken stoppen.

Hoe vaak gratis naar milieupark?

Rd4 beheert namens de gemeente een milieupark waar u (als burger) uw afval heen kunt brengen. U mag 2 keer per jaar gratis uw grofvuil aanbieden.