:

Wat is radicaal denken?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat is radicaal denken?
  2. Wat is een radicaal in de chemie?
  3. Wat is de functie van antioxidanten?
  4. Wat is het verschil tussen radicalisme en extremisme?
  5. Wat zijn linkse extremisten?

Wat is radicaal denken?

Het woord 'radicaal' komt van 'radix' en betekent 'naar de wortel gaan'. Iemand die radicaal is, heeft een opvatting die teruggaat naar het meest wezenlijke, essentiƫle van een bepaald gedachtegoed.

Wat is een radicaal in de chemie?

Een radicaal, ook dikwijls vrije radicaal genoemd, is een molecuul of atoom dat al dan niet geladen kan zijn, maar dat een of meer ongepaard(e) elektron(en) heeft. Een dergelijke configuratie is energetisch ongunstig en zal makkelijk naar een gepaarde elektronenstructuur overgaan als dit mogelijk is.

Wat is de functie van antioxidanten?

Antioxidanten beschermen weefsels en het DNA in cellen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die in sommige gevallen schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels. Wanneer ze schade veroorzaken, noemen we dat oxidatieve stress.

Wat is het verschil tussen radicalisme en extremisme?

Waar radicalisme zich kenmerkt door ver van het centrum van de maatschappij te staan en de status quo af te wijzen, kenmerkt extremisme zich door systematische pogingen om die ideologie tot in de uiterste consequenties in alle delen van de samenleving door te voeren.

Wat zijn linkse extremisten?

Extreemlinks, ook wel uiterst links of ultralinks, is een verzamelnaam voor politieke overtuigingen aan de uiterste linkerzijde van het politiek spectrum. De termen worden nogal eens als synoniem gebruikt voor "links-radicaal", hoewel die van oorsprong een fundamenteel andere betekenis heeft.