:

Hoeveel studenten Nova College?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Hoeveel studenten Nova College?
 2. Waar staat Nova College voor?
 3. Wat heb je nodig voor het CIOS?
 4. Wat is het verschil tussen CIOS en sport en bewegen?
 5. Wat kan je worden na CIOS?
 6. Wat kun je met CIOS diploma?
 7. Is CIOS een HBO opleiding?
 8. Wat doet een Sportkundige?
 9. Wat kun je worden na een sportopleiding?

Hoeveel studenten Nova College?

Het Nova College Vavo verzorgt onderwijs in de schooltypen vmbo-t, havo en vwo. We hebben drie vestigingen: Haarlem, Amstelveen en Hoofddorp. In het cursusjaar hadden wij 1177 studenten.

Waar staat Nova College voor?

Het Nova College is een regionaal opleidingencentrum (roc), opgericht in 1996, met vestigingen in de regio IJmond, gemeente Haarlem, Haarlemmermeer en Amstelveen. De school biedt meer dan 130 (beroeps)opleidingen in het middelbaar beroepsonderwijs en vavo, Nederlands (NT1 en NT2) en rekenen in het volwassenenonderwijs.

Wat heb je nodig voor het CIOS?

Toelatingseisen
 • vmbo-diploma (KGT)
 • overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4.
 • mbo-diploma niveau 2.

Wat is het verschil tussen CIOS en sport en bewegen?

Wat is het verschil met jouw opleiding en het cios? Vroeger had de Opleiding Sport en Bewegen de naam CIOS. Nu nog gebruiken enkele ROC's deze verouderde naam. De oude CIOS-opleiding (3 jaar) is echter vervangen door eigentijdse, moderne opleidingen op het gebied van Sport en Bewegen.

Wat kan je worden na CIOS?

Naar hbo sport? Wil je meer kans op een baan en bevalt het studeren je wel, dan kun je ervoor kiezen na je diploma een hbo-opleiding te gaan volgen. Daar kun je bijvoorbeeld ALO (Academie Lichamelijke Opvoeding) studeren en gymleraar worden op een middelbare school. Ook zijn er mogelijkheden om voor Sportkunde te gaan.

Wat kun je met CIOS diploma?

Je bereidt je voor op werken bij een buitensportorganisatie, sportvereniging, fitnesscentrum of bij defensie, in de ouderenzorg of de afdeling sport en recreatie van een gemeente. Kortom: overal waar mensen voor hun plezier en algeheel welzijn of voor hun beroep bezig zijn met sport en bewegen.

Is CIOS een HBO opleiding?

Centraal Instituut Opleiding Sportleiders (CIOS) is een opleidingsinstituut dat in Nederland een aantal mbo-opleidingen aanbiedt. De kern van alle opleidingen is sport en bewegen. CIOS kan dienen als vooropleiding voor de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (alo).

Wat doet een Sportkundige?

Je zorgt dat mensen in hun directe omgeving kunnen bewegen. Je werkt meestal voor 2 organisaties: een sportorganisatie én een organisatie zoals kinderopvang of een welzijnsorganisatie. Zo introduceer je beweeglessen bij bijvoorbeeld de naschoolse opvang, of in een verzorgingshuis voor ouderen.

Wat kun je worden na een sportopleiding?

Met je bachelor diploma Sportkunde op zak kun je werken als onder andere projectleider, sportmakelaar, event manager, sportadviseur bij een overheidsinstelling, personal coach, beleidsmedewerker bij een sportbond, sport & recreatie of als manager van een sportschool.