:

Kan ik douane kosten weigeren?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Kan ik douane kosten weigeren?
  2. Wat gebeurt er als je geen douane kosten betaald?
  3. Hoe weet je of je douane kosten moet betalen?
  4. Hoe vermijd je invoerrechten?
  5. Hoe kom je onder invoerrechten uit?
  6. Hoe werken douane kosten?

Kan ik douane kosten weigeren?

Als je weigert de invoerkosten te betalen, zullen we je zending niet kunnen leveren en wordt ze teruggestuurd naar de afzender. Je kan contact opnemen met de afzender om te zien of de waarde van de aankoop (deels) aan jou kan worden terugbetaald. Weigeren kan je online.

Wat gebeurt er als je geen douane kosten betaald?

Krijgt u een pakket uit het buitenland, maar wilt u geen inklaringskosten betalen? Weiger dan het pakket direct als PostNL het pakket aanbiedt. Het pakket wordt dan meteen retour afzender gezonden of vernietigd. Dit is afhankelijk van de wens van de afzender.

Hoe weet je of je douane kosten moet betalen?

Douanekosten in vrijhandelszone Zodra je buiten de EU bestelt, moet je bestelling wel doorheen de wondere wereld van de grenscontrole. Voor elke zending waarvan de waarde lager ligt dan 22, moet je vanaf bijkomende kosten betalen. Dat heeft de Europese Unie beslist.

Hoe vermijd je invoerrechten?

Je kunt invoerheffingen vermijden als je goederen die van buiten de Europese Unie komen, opslaat in een douane-entrepot. Als je deze goederen daarna uitvoert naar landen buiten de EU, hoef je geen invoerrechten te betalen.

Hoe kom je onder invoerrechten uit?

Je krijgt vrijstelling van invoerrechten als jouw zending uit een derde land maximaal 150 euro (exclusief vervoers- en verzekeringskosten) bedraagt. Let op: voor alcoholhoudende producten, parfum en eau de toilette en tabak en tabaksproducten geldt deze vrijstelling niet.

Hoe werken douane kosten?

Soms betaalt u bijkomende kosten al bij uw webwinkel. Maar kosten die u nog niet hebt afgerekend, betaalt u aan uw bezorger. 'Inklaringskosten' bijvoorbeeld of invoerrechten. Uw bezorger stuurt daarvoor meestal een betaalverzoek, en soms rekent u af aan de voordeur.