:

Hoe lang heb je recht op OV?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe lang heb je recht op OV?
  2. Heb ik nog recht op kinderbijslag?
  3. Wat moet je kopen voor iemand die geslaagd is?
  4. Is Studenten OV geldig in zomervakantie?
  5. Is OV gratis voor studenten?

Hoe lang heb je recht op OV?

U krijgt maximaal 7 jaar (84 maanden) reisproduct. Ook maanden waarin u nog geen 18 was, maar wel het reisproduct had, tellen mee. Hebt u al eerder studiefinanciering of reisproduct gehad voor mbo 3 of 4? Dan gaan deze maanden af van het totaal.

Heb ik nog recht op kinderbijslag?

Je kind heeft onvoorwaardelijk recht op het Groeipakket tot en met de de maand waarin het 18 jaar wordt. Het Groeipakket, de Vlaamse kinderbijslag, is een financiƫle ondersteuning voor de opvoeding van je kind.

Wat moet je kopen voor iemand die geslaagd is?

"Het gaat om de attentie en niet om de grootte van het cadeau. Een heliumballon met geslaagd erop, of een kaart met een roos, zijn ook leuk. Of een bioscoopbon met een leuk tekstje als 'ga maar genieten van een vrij weekend'."

Is Studenten OV geldig in zomervakantie?

Over het algemeen geldt, dat je als trotse bezitter van een studenten ov met weekabonnement je ook tijdens de vakanties gratis kunt reizen. Er is echter een uitzondering op de regel en dat is de zomervakantie. Gedurende deze periode reis je dus niet gratis, maar op saldo. Toch hoef je niet de volle pond te betalen.

Is OV gratis voor studenten?

De vergoedingen voor een studentenreisproduct staan op de website van DUO. Het reisproduct geldt voor de officiƫle duur van de opleiding + 1 jaar. Studenten die een opleiding volgen van 4 jaar, kunnen dus 5 jaar vrij of met korting in het openbaar vervoer reizen.