:

Waarom je niet moet klagen?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Waarom je niet moet klagen?
 2. Hoe kom ik van het klagen af?
 3. Hoe ga je om met iemand die altijd negatief is?
 4. Wat is het tegenovergestelde van klagen?
 5. Is klagen negatief?
 6. Waarom mopper ik zoveel?
 7. Hoe stop je met zeiken?

Waarom je niet moet klagen?

Van klagen komt klagen Volgens onderzoek van Duke University in North Carolina naar hersenactiviteit kunnen (negatieve) gedachten namelijk je brein veranderen. Wanneer we een gedachte ontwikkelen, schiet een chemische synapse een neurotransmitter naar een nieuwe synapse (zie afbeelding).

Hoe kom ik van het klagen af?

Minder klagen en meer waarderen Kijk eens of je je op de positieve dingen kunt focussen! Er gaan eigenlijk ook veel meer dingen goed dan fout. Wanneer je dankbaar bent voor dingen wordt je gelukkiger en meer tevreden. Stel jezelf de vraag: ''wat gaat er goed in mijn leven?'' Er zijn genoeg dingen die je kunt opnoemen!

Hoe ga je om met iemand die altijd negatief is?

Niet op een agressieve manier – houd het assertief. Wees open en oprecht over het gedrag van de ander. Laat hem inzien dat hij of zij aan het klagen is zonder einde en zonder oplossing. Kans bestaat dat diegene niet eens doorhad dat hij of zij zo negatief overkwam.

Wat is het tegenovergestelde van klagen?

En dat vindt je hoofd en lijf niet leuk. Nu denk je misschien dat je, in plaats van focussen op negatieve zaken en klagen, dus alleen nog maar het tegenovergestelde moet doen. Dat positief denken en stoppen met klagen de oplossing is.

Is klagen negatief?

Klagen heeft een constructief doel wanneer je dat doet tegenover een persoon die verantwoordelijk is of die je klacht kan oplossen. Klagen is op deze manier zelfs positief te noemen. Klagen is echter ronduit negatief wanneer je klaagt tegen alles en iedereen, behalve juist tegen degene die het kan oplossen.

Waarom mopper ik zoveel?

Je hebt wellicht gehoord dat je lichaam het stresshormoon cortisol aanmaakt wanneer je stress ervaart. Op het moment dat je moppert of klaagt over de situatie, maakt je lichaam nog meer cortisol aan.

Hoe stop je met zeiken?

5 tips om minder te zeiken
 1. Je moet blijven relativeren. ...
 2. Je moet jezelf niet met anderen vergelijken. ...
 3. Je hoéft het niet zo ingewikkeld te maken. ...
 4. Je moet niet denken dat mensen jou heel belangrijk vinden. ...
 5. Je moet geen irritaties opkroppen en heel hard zeiken over andere mensen (tegen andere mensen)