:

Hoe gevaarlijk is chemo voor anderen?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe gevaarlijk is chemo voor anderen?
  2. Wat is Chemoradiatie?
  3. Hoe lang Chemoradiatie?
  4. Wat is het verschil tussen bestraling en chemotherapie?
  5. Hoe vaak mag je chemo krijgen?

Hoe gevaarlijk is chemo voor anderen?

Vooral verpleegkundigen, die hier tijdens hun werk veel mee in aanraking komen, lopen een risico. Hiervoor nemen zij extra beschermende maatregelen, zoals het dragen van handschoenen. Omdat u thuis maar een korte tijd in aanraking komt met chemotherapie, zijn de risico's voor uw omgeving nihil.

Wat is Chemoradiatie?

Chemoradiatie is een combinatie van bestraling en chemotherapie. U krijgt de behandelingen tegelijk. Door de chemotherapie reageren de kankercellen beter op de bestraling. Na chemoradiatie is slokdarmkanker meestal makkelijker te opereren.

Hoe lang Chemoradiatie?

Bij chemoradiatie krijgt u in dezelfde periode bestraling en chemotherapie. Hoeveel behandelingen u krijgt en hoelang de totale behandeling duurt, verschilt per kankersoort en per persoon. Soms beoordelen we in de tussentijd het effect van de behandeling.

Wat is het verschil tussen bestraling en chemotherapie?

Behandelingen zoals chirurgie en bestraling vernietigen kankercellen op één specifieke plaats, terwijl chemotherapie ook kankercellen kan vernietigen die zich verspreid hebben in andere delen van het lichaam.

Hoe vaak mag je chemo krijgen?

U kunt dagelijks, wekelijks, driewekelijks of maandelijks een behandelingssessie krijgen. Meestal wordt chemotherapie in cycli gegeven waarbij één cyclus drie tot vier weken in beslag neemt. Per cyclus krijgt u één of meer keren chemotherapie toegediend.