:

Wat is een goede Kalligrafiepen?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat is een goede Kalligrafiepen?
  2. Welk papier is geschikt voor kalligrafie?
  3. Wat is een Kalligrafiepen?
  4. Wat heb je nodig voor Handletteren?
  5. Hoe houd je een Kalligrafiepen vast?
  6. Hoe schrijf je met een kroontjespen?

Wat is een goede Kalligrafiepen?

Een goede spitse pen om mee te beginnen is de Nikko G en de Zebra G. Deze pennetjes zijn sterk en hebben een stevige punt, waardoor deze niet zo vlug in het papier haakt. Als het pennetje versleten is, zal je merken dat hij wel vlugger in het papier haakt.

Welk papier is geschikt voor kalligrafie?

Per inkt verschilt het vaak welk papier fijn is. Papier waar je echter altijd op kunt vertrouwen zijn de Clairefontaine Thriomp schrijfblokken en de Rhodia blokken. Deze blokken papier zijn super fijn voor het oefenen. Het papier van de Clairefontaine blokken scheur je er gemakkelijk uit.

Wat is een Kalligrafiepen?

Dit artikel is 3.062 keer bekeken. Kalligrafie is een schrijfstijl die gedurende duizenden jaren in vele verschillende culturen over de hele wereld heeft gebloeid. Of je nu kunstenaar, schrijver of gewoon hobbyist bent, kunnen schrijven met een kalligrafiepen is een waardevolle en lonende vaardigheid.

Wat heb je nodig voor Handletteren?

Daarnaast kun je gewoon wit printerpapier gebruiken of hokjespapier. Als je jouw kunstwerkje wilt weggeven is het mooier om dik (250 grams) papier te gebruiken. Verder heb je een potlood en gum nodig. Als extra kun je ook een witte pen kopen voor op zwart papier.

Hoe houd je een Kalligrafiepen vast?

Rechte penhouder Draai dan je papier net zo ver bij totdat je penhouder evenwijdig staat aan de richting van je schrift (bij Copperplate is dat bijvoorbeeld 55 graden). Als rechtshandige draai je het papier dus bij naar rechts. Ben je links? Dan kun je het papier waarschijnlijk bijna recht voor je houden.

Hoe schrijf je met een kroontjespen?

Doop je pen in de inkt. Wil je zeer fijne lijnen tekenen? Zorg er dan voor dat je alleen het puntje van de pen in de inkt doopt. Wanneer je dikke lijnen of zowel dikke als dunne lijnen wil tekenen dan kun je je pen het beste net boven het reservoir (de opening in het midden van de punt) in de inkt dopen.