:

Welke sporten met extreem overgewicht?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Welke sporten met extreem overgewicht?
 2. Wat krijg je van overgewicht?
 3. Welk gewicht is gevaarlijk?
 4. Hoeveel bewegen bij overgewicht?
 5. Hoe begin ik met bewegen?

Welke sporten met extreem overgewicht?

Beter is het om te beginnen met een sport als zwemmen, omdat je in water gewichtsloos bent, en dus geen last hebt van de overtollige kilo's, maar ook fietsen en wandelen zijn geschikte sporten voor mensen met overgewicht, en hebben als voordeel dat ze in de vrije natuur beoefend kunnen worden.

Wat krijg je van overgewicht?

Zo geeft obesitas een grotere kans op diabetes, een verhoogd cholesterolgehalte en een verhoogde bloeddruk. Die factoren vergroten het risico op hart- en vaatziekten, zoals een hartinfarct of een beroerte. Ook is er sprake van een verhoogd risico op het krijgen van sommige vormen van kanker.

Welk gewicht is gevaarlijk?

Er werd gekeken naar verbanden tussen BMI en sterfgevallen met verschillende oorzaken. Mensen van alle leeftijden met ondergewicht (een BMI van 18,5 of lager) bleken 1,8 keer zo veel kans op overlijden te hebben als mensen met een gezond gewicht (een BMI tussen 18,5 en 25,9).

Hoeveel bewegen bij overgewicht?

Meestal val je niet af door alleen maar meer te bewegen. Een combinatie van gezonder eten en meer bewegen werkt het beste. Maar als je te zwaar bent is het wel goed voor je gezondheid om elke dag minimaal 45 of 60 minuten per dag matig tot intensief te bewegen.

Hoe begin ik met bewegen?

Bijvoorbeeld als je stevig aan het wandelen of fietsen bent. Bouw het beginnen met sporten of bewegen altijd rustig op....Hoe begin ik met bewegen of sporten?
 1. Kies een activiteit die je leuk vindt. ...
 2. Wissel af. ...
 3. Verwerk het in je routine. ...
 4. Van je stoel. ...
 5. Zoek een maatje. ...
 6. Maak een plan. ...
 7. Doe het rustig aan.