:

Hoe grootzeil reven?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Hoe grootzeil reven?
 2. Wat is een Middenbolder?
 3. Wat betekent reven bij het zeilen?
 4. Hoe zeil je met een valk?
 5. Wat is voorspring?
 6. Wat is afmeren?
 7. Hoe te reven?
 8. Wat is de verleden tijd van reven?
 9. Kan een polyvalk omslaan?

Hoe grootzeil reven?

Het zeilontwerp. Simon legt mij eerst uit wat zijn vuistregels zijn voor het grootzeil van een scherp jacht: drie reven, die elk 20 procent van het zeiloppervlak wegnemen waardoor er uiteindelijk 40 procent zeildoek overblijft.

Wat is een Middenbolder?

Veel solozeilers zweren bij een middenbolder. Je kunt daarmee de kracht waarmee je de boot tegen de wind in trekt, vergroten. Beleg het uiteinde van het landvast om de middenbolder. Het halende part leg je om de kikker op het achterdek en de lus leg je klaar over de reling.

Wat betekent reven bij het zeilen?

(reefde, heeft gereefd), (de zeilen) kleiner maken door het onderste deel op te rollen of een deel er van in plooien op de ra of giek vast te binden.

Hoe zeil je met een valk?

Bij het reven van het grootzeil moet je in een vaste volgorde werken;
 1. smeerrepen los.
 2. gaffel iets los van de giek hijsen.
 3. reefoog halshoek aanhaken bij de lummel.
 4. reefoog bij schoothoek aanhalen met de reeflijn en vastzetten.
 5. onderste deel van het zeil netjes trekken en met de elastieken om de giek vastzetten.

Wat is voorspring?

Spring = Lijn die vanaf het voorschip naar achter (voorspring) en-of vanaf het achterschip naar voor (achterspring) op de wal of ander schip wordt uitgezet.

Wat is afmeren?

Aanmeren en afmeren betekenen allebei 'een schip vastleggen aan de wal, aan een kade, steiger, enz. ' Voor sommige mensen is er een klein verschil. Zij denken bij afmeren vooral aan het schip zelf, dat de reis onderbreekt en aan de kant wordt vastgemaakt.

Hoe te reven?

Om een (klassiek) grootzeil te reven en te ontreven moet je beginnen met de wind uit je zeil te halen. en geeft een onveilig gevoel aan de bemanning die aan de mast staat . De boot is redelijk stabiel door druk in het voorzeil. Voorkeur bij races omdat je minder snelheid verliest.

Wat is de verleden tijd van reven?

Woordherkomst en -opbouw
stamtijd
onbepaalde wijsverleden tijdvoltooid deelwoord
revenreefdegereefd
zwak -dvolledig

Kan een polyvalk omslaan?

Omslaan met een houten valk is geen pretje, omdat er ook onderdelen als vlonders en dergelijke de neiging hebben om weg te drijven. Maar een beetje helling kan hij zeker wel hebben.