:

Wat kost onbeperkt fysiotherapie?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat kost onbeperkt fysiotherapie?
  2. Wat kost fysio per keer?
  3. Waarvan maximaal 9 behandelingen manuele therapie per indicatie?
  4. Wat is een chronische aandoening voor fysiotherapie?
  5. Wat is een ernstige chronische ziekte?

Wat kost onbeperkt fysiotherapie?

Natuurlijk zit er meer in het pakket dan alleen fysiotherapie, maar het laat zien dat de prijzen de afgelopen jaren enorm zijn toegenomen. Ter vergelijking: in 2020 lag de gemiddelde prijs voor onbeperkte fysiotherapie op 752,96 euro.

Wat kost fysio per keer?

Het tarief dat verzekeraars hanteren voor reguliere fysiotherapie ligt gemiddeld tussen de € 25 en € 34 per zitting van een half uur. Een specialistische behandeling zoals manuele therapie of kinderfysiotherapie kost tussen de € 37 en € 45 per zitting.

Waarvan maximaal 9 behandelingen manuele therapie per indicatie?

Kinderen hebben vanuit het basispakket recht op maximaal 9 behandelingen per indicatie per kalenderjaar. Indien nodig worden er nog 9 behandelingen extra vergoed. Kinderen met een chronische aandoening komen in aanmerking voor een volledige vergoeding.

Wat is een chronische aandoening voor fysiotherapie?

Het gaat hier om een specifieke lijst met chronische aandoeningen die is opgesteld door de Rijksoverheid. Als jouw aandoening in deze lijst staat, kom je in aanmerking voor chronische fysiotherapie. Onder chronische fysiotherapie verstaan we fysio die door de basisverzekering vergoedt wordt.

Wat is een ernstige chronische ziekte?

Een chronische ziekte is een aandoening die nooit meer helemaal overgaat. Ziektes zoals reuma, astma, COPD, diabetes en hart- en vaatziekten.