:

Welke producten kan de voedselbank gebruiken?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Welke producten kan de voedselbank gebruiken?
 2. Kan je voedsel doneren?
 3. Wat zijn de behoeften van een vluchteling?
 4. Waar kan je spullen weggeven?
 5. Waar kan ik spullen weggooien?
 6. Waar moeten oude dekbedden heen?
 7. Hoe doneer je voedsel aan de voedselbank?
 8. Waar voedsel inleveren?

Welke producten kan de voedselbank gebruiken?

Deze producten kunnen we altijd gebruiken:
 • pasta, rijst, couscous, aardappelpuree.
 • pastasauzen, soep.
 • ontbijtgranen, broodbeleg (jam, pindakaas)
 • vlees en vis in blik.
 • groente en fruit in blik.
 • zonnebloem- of olijfolie.
 • houdbare melk.

Kan je voedsel doneren?

Ben je een particulier? Neem dan contact op met de dichtstbijzijnde voedselbank in jouw buurt. Voedselbanken Nederland is een koepelorganisatie en heeft geen eigen uitdeelpunten. Alle lokale voedselbanken verdelen voedsel, maar lang niet allemaal verdelen ook non-food.

Wat zijn de behoeften van een vluchteling?

Nood aan gezondheidszorg: heel wat vluchtelingen zijn bij hun aankomst vermoeid, uitgeput of ontredderd. Ze kunnen ook tijdens hun reis ziek geworden zijn door de ongezonde leefomstandigheden. 2. Welzijnsnoden: een veilige omgeving, een warme maaltijd, een bed, toegang tot een badkamer, nieuwe kleren, rust enz.

Waar kan je spullen weggeven?

' De bekendste en daarom de meest voor de hand liggende optie is om je spullen aan de kringloopwinkel te doneren. Je kunt ook kiezen om je spullen te verkopen, maar daar komt nogal wat bij kijken. Dan is doneren aan een goed doel gemakkelijker en gevoelsmatig een fijnere optie.

Waar kan ik spullen weggooien?

Spullen inleveren kan bij de meeste kringloopwinkels. Elke kringloop heeft zijn eigen methode om gebruikte spullen in te zamelen. Kringloopwinkels kunnen voor de inname van spullen andere tijden hanteren dan de openingstijden van de winkel zelf. Sommige winkels hebben voor de inname een speciale dag in de week.

Waar moeten oude dekbedden heen?

Dekbedden, slaapzakken en kussens (met synthetische vulling) zijn niet recyclebaar. Gooi ze daarom weg bij het restafval. Als de vulling dons is, kan deze gescheiden ingeleverd worden voor recycling.

Hoe doneer je voedsel aan de voedselbank?

Hoe kunt u voedsel doneren? Heeft u voedsel wat u wilt doneren aan de Voedselbank? Stuur dan een mailtje naar afdeling voedsel- en fondsenwerving: [email protected]voedselbank.nl of bel: 0 10 70. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Waar voedsel inleveren?

Laat u op weg helpen via de volgende online tools.
 • Schenkingsbeurs. Het online platform www.schenkingsbeurs.be brengt bedrijven die voedseloverschotten hebben in contact met voedselhulp- en sociale organisaties die graag voedselschenkingen willen ontvangen. ...
 • Foodwe. ...
 • Voedselbanken.