:

Hoe lang duurt herstel perianaal abces?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe lang duurt herstel perianaal abces?
  2. Is een perianaal abces gevaarlijk?
  3. Hoe krijg je een perianaal abces?
  4. Kan een Perianaal abces terugkomen?
  5. Kan een fistel terugkomen?

Hoe lang duurt herstel perianaal abces?

De wond geneest na enkele weken helemaal. Soms keert het abces op dezelfde plaats terug. Dan kan er sprake zijn van een fistel (een gangetje vanuit de darm naar de huid rond de anus).

Is een perianaal abces gevaarlijk?

Een peri-anale fistel is onschuldig maar kan wel veel klachten geven. Het is belangrijk om de huid rondom de anus dan te beschermen met zinkoxide zalf. Een peri-anaal abces kan een hele ernstige ontsteking worden maar dit is zeldzaam.

Hoe krijg je een perianaal abces?

Hoe ontstaat een perianaal abces? Het abces kan ontstaan in een slijmklier bij de anus als zich daar bacteriën in ophopen. Dat kunnen bacteriën zijn die op de huid voorkomen. Het kunnen ook darmbacteriën zijn.

Kan een Perianaal abces terugkomen?

Ongeveer 30% van de patiënten hebben in het verleden reeds te maken gehad met soortgelijke abcessen die spontaan hersteld zijn of via een chirurgische ingreep zijn verholpen. Indien een abces terugkeert op dezelfde plaats, dient dus altijd aan een mogelijke onderliggende fistel gedacht te worden.

Kan een fistel terugkomen?

Helaas kan een fistel terugkomen (recidief). Dit is het minst waarschijnlijk als de fistel geliefd kan worden, maar groter als de fistel dieper doorloopt en er andere behandelingen nodig zijn.