:

Wat te doen tegen paronychia?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat te doen tegen paronychia?
  2. Wat te doen bij pus onder nagel?
  3. Hoe ontstaat paronychia?
  4. Is paronychia gevaarlijk?
  5. Wat is paronychia?

Wat te doen tegen paronychia?

Wat is de behandeling van paronychia ? – In het beginstadium van acute paronychia worden natte kompressen op de nagels gelegd. Als er pus is gevormd, kan de nagelriem meestal eenvoudig van de nagelrand worden losgemaakt waarna het pus verschijnt. Dit kan meestal zonder verdoving en de pijn vermindert direct.

Wat te doen bij pus onder nagel?

Behandeling van een nagelriemontsteking
  1. De huisarts zal bij een grote ontsteking de huid eerst verdoven. ...
  2. Daarna maakt de huisarts een sneetje in de zwelling om de pus eruit te laten. ...
  3. Daarna krijgt u een verband.
  4. Spoel de wond elke dag met lauw water uit de kraan of douche.

Hoe ontstaat paronychia?

Chronische paronychia is een chronische ontsteking van de nagelwal op irriterende stoffen, allergenen, bacteriën, gisten en schimmels. Het kan ontstaan door verschillende oorzaken zoals afwassen, duim(vinger)zuigen, knippen of bijten van de nagelriem of het veelvuldig in contact komen met chemicaliën.

Is paronychia gevaarlijk?

Over een ontstoken nagelriem Wanneer een ontstoken nagelriem langdurig onbehandeld blijft, kan deze zich uitbreiden tot fijt. Fijt is een ernstige ontsteking waarbij ook onderliggende botten en pezen kunnen worden aangedaan. Een nagelriemontsteking wordt ook wel paronychia of omloop genoemd.

Wat is paronychia?

Paronychia (omloop) is een ontsteking van de nagelwal. De nagelwal is de rand die rondom de nagelplaat loopt. De ontsteking wordt veroorzaakt door bacteriën (meestal Staphylococcus aureus, soms Proteus, Pseudomonas, E. coli) of schimmels (meestal Candida albicans).