:

Hoeveel brengt 1 windmolen op?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoeveel brengt 1 windmolen op?
  2. Wat kost een EAZ windmolen?
  3. Wat levert een windmolen per jaar op?
  4. Wat kost een windmolen van 15 meter hoog?
  5. Wat kost een boeren windmolen?
  6. Hoeveel volt levert een windmolen?
  7. Hoe snel is een windmolen terugverdiend?

Hoeveel brengt 1 windmolen op?

"In één rondje van de wieken levert een windturbine op zee ongeveer net zoveel stroom als één huishouden in een dag nodig heeft", zegt Arthur Vermeulen, directeur windenergie van groene stroom- leverancier Pure Energie. Dat komt volgens hem neer op ongeveer 3000 kWh per jaar voor een huishouden.

Wat kost een EAZ windmolen?

De molen van EAZ kost 52.000 euro. Een nieuw type met grotere wieken en hogere opbrengst kost 60.000 euro.

Wat levert een windmolen per jaar op?

Hoeveel energie levert een windmolen Windmolens van de huidige generatie hebben een vermogen van minimaal twee MW. De nieuwste modellen halen zelfs al 3 MW of meer. In de praktijk betekent dit dat een windmolen met een vermogen van 3 MW, 6,5 miljoen kWH per jaar aan stroom opwekt.

Wat kost een windmolen van 15 meter hoog?

De moderne windmolens hebben een gemiddelde ashoogte van 15 meter. Met een capaciteit van 30.000 kWh kosten ze ongeveer € 40.000 inclusief aansluiting op de meterkast.

Wat kost een boeren windmolen?

Dat maakt het aantrekkelijk voor boerenbedrijven. De EAZ-Twaalf wekt per jaar ongeveer 35.000 kWh op bij een windsnelheid van 5m/s. De kosten van een molen bedragen zo'n 50.000 euro, een bedrag dat in zeven tot tien jaar terugverdiend wordt.

Hoeveel volt levert een windmolen?

"Onze windmolen geeft veel meer stroom dan wijzelf kunnen gebruiken. Hij geeft stroom met een veel hoger voltage, 10.000 volt. Door de elektriciteitskabel gaat die stroom naar een transformatorhuisje verderop. Die brengt het voltage naar beneden toe, naar 380 volt.

Hoe snel is een windmolen terugverdiend?

Uit elk onderzoek kwam naar voren dat een windmolen binnen een jaar zijn energieverbruik heeft terugverdiend. Gemiddeld was dit zelfs iets meer dan 23 weken, nog geen halfjaar dus. * Sindsdien zijn windmolens alleen maar efficiënter geworden. Bovendien gaan ze steeds langer mee, tot ruim dertig jaar.