:

Wat gebeurt er als je alcohol drinkt tijdens Roaccutane?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat gebeurt er als je alcohol drinkt tijdens Roaccutane?
  2. Wat mag je niet doen tijdens Roaccutane?
  3. Is Roaccutane gevaarlijk?
  4. Waarom mag je niet in de zon met isotretinoïne?
  5. Kan je moe worden van Roaccutane?
  6. Wat doet Roaccutane met je lichaam?
  7. Is isotretinoïne gevaarlijk?

Wat gebeurt er als je alcohol drinkt tijdens Roaccutane?

Is het schadelijk om tijdens een therapie met Roaccutane alcohol te drinken? In principe is er geen bezwaar tegen matig alcoholgebruik, tenzij er bij de gebruikelijke periodieke bloedcontrole(s) sprake blijkt te zijn van een verhoogd cholesterolgehalte.

Wat mag je niet doen tijdens Roaccutane?

Neem geen vitamine A supplementen of tetracyclines (een soort antibioticum) in of gebruik geen anti-acne-huidbehandelingen tijdens uw behandeling met Roaccutane. U kunt wél vochtinbrengende of verzachtende crèmes gebruiken (huidcrèmes of preparaten die het verlies van vocht voorkomen en die de huid verzachten).

Is Roaccutane gevaarlijk?

Geen enkel geneesmiddel is geheel zonder bijwerkingen. De meest ernstige bijwerking van Roaccutane is de kans op ernstige afwijkingen bij het ongeboren kind, wanneer u zwanger wordt tijdens de behandeling of binnen de maand na het einde van de behandeling met Roaccutane.

Waarom mag je niet in de zon met isotretinoïne?

Vermijd zoveel mogelijk zonlicht en ultraviolette lampen (zonnebank en solaria). Isotretinoïne kan uw huid gevoeliger maken voor licht. Bespreek dit eerst met uw arts. Dit is vooral van belang voor vrouwen die een anticonceptiepil gebruiken en/of andere soorten hormonale anticonceptiva.

Kan je moe worden van Roaccutane?

U merkt dat aan blauwe plekken, bloedneuzen of extreem moe zijn. Zelden kunt u bloed in de urine zien of heeft u een verminderde weerstand tegen infecties. Waarschuw in deze gevallen uw arts.

Wat doet Roaccutane met je lichaam?

Roaccutane vermindert de algehele talgproductie en de grootte en capaciteit van de talgklieren. Minder talg heeft een minder vette huid tot gevolg. Hierdoor zou acne moeten verdwijnen.

Is isotretinoïne gevaarlijk?

Geen enkele medicijn is geheel zonder bijwerkingen. De meest ernstige bijwerking van isotretinoïne is de kans op ernstige, aangeboren afwijkingen wanneer u zelf zwanger bent of wordt. U mag nooit uw isotretinoïne capsules delen met een vriendin of vrouwelijk familielid, omdat zij dan hetzelfde risico lopen.