:

Hoe word je beter in improviseren?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe word je beter in improviseren?
  2. Hoe leer ik improviseren?
  3. Hoe maak je jazz?
  4. Hoe speel je jazz?
  5. Wat is tekst improvisatie?

Hoe word je beter in improviseren?

Maak associaties en laat dingen opkomen zonder jezelf te filteren. Laat alles in het moment ontstaan. Zo wordt vaak in improvisatie-theaterlessen een oefening gedaan waarbij je naar voorwerpen wijst en een willekeurig ander woord noemt. Hoe minder remming en hoe minder je jezelf filtert, hoe beter.

Hoe leer ik improviseren?

Met de GIVE methode leer je zo improviseren dat je het beste van jezelf kunt GEVEN via je instrument. De vier pijlers van de methode zijn : G (guts=lef) Leer hoe je met meer zelfvertrouwen kunt spelen. I (imagination=fantasie ) Leer hoe je jouw verbeelding kunt vertalen naar je instrument.

Hoe maak je jazz?

Vuistregel om jazz te spelen: speel een gewoon lied ineen ritmische 4/4 maat metragtime syncopenen stop daar te pas en te onpas de toon es in. Jeschrikt van het resultaat en je redt je eruit door op te lossen naar ietshebbelijks. klik om Happy Birthday to You te horen als jazz.

Hoe speel je jazz?

Je oefent een jazz standard op minstens vier manieren: RH: de melodie van het lied en LH: het akkoord. Zo laat je horen hoe het lied klinkt en kan je samen spelen met een bassist die de baspartij speelt. Ook kan je met je rechterhand improviseren als je dat zou willen.

Wat is tekst improvisatie?

[toneel] Speltechniek waarbij de acteurs geen gebruik maken van voor hen geschreven teksten, maar zelf al improviserend hun tekst verzinnen. In het beste geval leidt dit tot prachtig gespeelde 'levensechte' scènes, zoals destijds bij het Werkteater.