:

Hoe maak je een gaatje in een steentje?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe maak je een gaatje in een steentje?
  2. HOE boren in natuursteen?
  3. Hoe maak je gaatjes in parels?
  4. Welke boor voor hardsteen?
  5. Hoe snel moet een gaatje gevuld worden?
  6. Wat is een M14 aansluiting?
  7. Hoe in blauwe steen boren?
  8. Kan je boren in blauwsteen?

Hoe maak je een gaatje in een steentje?

Voor het boren in stenen bestaan speciale holle boortjes met diamant, bij het boren moeten deze altijd gekoeld zijn. Ook kan een gaatje geslepen worden, stift met ronde punt in een boor en slijppoeder, waar een papje van gemaakt, is op de steen.

HOE boren in natuursteen?

Bij het gaten zagen in natuursteen adviseren wij om walsend te starten. Dit voorkomt het risico van uitschieten. Gebruik altijd een boormachine met een hoog toerental en boor rustig door het materiaal.

Hoe maak je gaatjes in parels?

Dit komt doordat stenen en parels doorboord moeten worden en niet kant en klaar gefabriceerd worden compleet met rijggat zoals een metalen kraal of glaskraal. Dit doorboren gebeurt tegenwoordig vaak met een laser. Omdat de steen fijntjes is en vaak ook dun, wordt het een smal gaatje.

Welke boor voor hardsteen?

Het beste is met een aangepaste boormachine waarbij het water via de boorkop door de klokdiamant wordt gespoten via een drukvat : diameter 13 of 16.

Hoe snel moet een gaatje gevuld worden?

Goed om te weten: om een gaatje te vullen, wordt er een afspraak ingepland van ongeveer 25 minuten. Heeft u meerdere gaatjes, dan komt hier extra tijd bij.

Wat is een M14 aansluiting?

De tegelboren voor droog gebruik zijn te onderscheiden in diamantboren met M14 aansluiting en HEX aansluiting. Die met M14 schroefdraad zijn geschikt voor op de haakse slijper en met HEX (zeskantaansluiting) zijn perfect te gebruiken met een boormachine.

Hoe in blauwe steen boren?

Je kan ook zelf in blauwe steen boren. Doe het dan voorzichtig om te vermijden dat de steen breekt. Gebruik altijd een scherpe boor, en klop zachtjes met de klopboormachine. Jan Devroey leerde uit ervaring dat de steen door de band genomen niet los komt door de hitte.

Kan je boren in blauwsteen?

Je kan ook zelf in blauwe steen boren. Doe het dan voorzichtig om te vermijden dat de steen breekt. Gebruik altijd een scherpe boor, en klop zachtjes met de klopboormachine.