:

Kan je in Athene uit de kraan drinken?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Kan je in Athene uit de kraan drinken?
  2. Kun je kraanwater drinken in Sardinie?
  3. Welk voltage in Griekenland?
  4. Kun je het water in Rome drinken?
  5. Welk type stopcontact in Griekenland?

Kan je in Athene uit de kraan drinken?

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Op sommige plekken is het leidingwater echter licht gechloreerd en kan het maag- en darmklachten veroorzaken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Kun je kraanwater drinken in Sardinie?

Het leidingwater op Sardinië is drinkbaar, maar kan een chloorsmaak hebben. Op Sardinië wordt daarom veel gebruik gemaakt van flessenwater.

Welk voltage in Griekenland?

In Griekenland is het 1 uur later dan bij ons. Het soort stekker is hetzelfde, net als het voltage; 220 volt.

Kun je het water in Rome drinken?

Het kraanwater in Rome heeft een enorm hoog kalkgehalte, het kraanwater is wel te drinken maar niet aan te raden. Bij de bezienswaardigheden in Roma staan overal stalletjes die drinken voor een veel te hoge prijs verkopen. Goedkoper ben je uiteraard uit bij de supermarkten, maar dan moet je het wel overal meedragen.

Welk type stopcontact in Griekenland?

In Griekenland worden vergelijkbare stopcontacten gebruik als in Nederland: F. De netspanning is net als hier 230 volt en de frequentie 50 hertz. Wanneer je op reis gaat naar Griekenland heb je dus geen reisstekker nodig en je kunt al jouw apparaten zonder moeite opladen.