:

Hoe komt Turkije aan water?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe komt Turkije aan water?
  2. Kan Turkije uit de vicieuze cirkel van waterstress breken?
  3. Hoe gebruikt Turkije het water als politiek wapen?
  4. Wat voor taal spreken ze in Turkije?
  5. Waarbij hoort Turkije?

Hoe komt Turkije aan water?

Al met al is landbouw de grootste Turkse waterverbruiker, ongeveer 73% van het water van rivieren en grondwater gaat naar irrigatie van gewassen, zo'n 10% wordt gebruikt in huishoudens en 20% in de industrie.

Kan Turkije uit de vicieuze cirkel van waterstress breken?

Dat betekent vaak meer grote infrastructuurprojecten zoals dammen en pijpleidingen. En voor de bouw daarvan moeten plattelandsdorpen worden geëvacueerd, wat vaak leidt tot nog meer stedelijke migratie. 'En dan stijgt het waterverbruik in steden verder, dus bouwen we nog meer dammen. Het is een vicieuze cirkel.

Hoe gebruikt Turkije het water als politiek wapen?

Volgens het 'Autonoom Bestuur van Noordoost-Syrië' doet Turkije dit in een poging om de watertoevoer te gebruiken als wapen tegen de Koerdische autoriteiten die momenteel grote delen van het grondgebied in het noordoosten van Syrië in handen hebben.

Wat voor taal spreken ze in Turkije?

TurksTurkey / Officiële taal Turks is één van de Turkse talen en de enige officiële taal van Turkije. Het wordt door ruim 90 procent van de bevolking gesproken van wie bijna 19 procent ook Koerdisch (Kermandji) spreekt.

Waarbij hoort Turkije?

Het land wordt om politieke en geschiedkundige redenen soms tot Europa, maar vanwege culturele en religieuze redenen vaker tot Azië gerekend. Het grenst aan Bulgarije, Griekenland, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Irak en Syrië. Turkije heeft in totaal 6530 km kustlijn.