:

Kun je kraanwater uit Oostenrijk drinken?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Kun je kraanwater uit Oostenrijk drinken?
  2. Waar kan ik water uit de kraan drinken?
  3. Is water drinkbaar in Hongarije?
  4. Kun je water uit de kraan drinken in Boedapest?
  5. Kun je bergwater drinken?
  6. Kun je in Duitsland kraanwater drinken?

Kun je kraanwater uit Oostenrijk drinken?

In België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kunt u zonder meer kraanwater drinken, net als in Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland. In (delen van) deze mediterrane landen kan leidingwater een chloorsmaak hebben. Dat is de reden waarom de lokale bevolking toch vaak flessenwater drinkt.

Waar kan ik water uit de kraan drinken?

Volgens TripSavvy zijn dit 'veilige landen' waar je kraanwater kunt drinken: Andorra, Oostenrijk, België, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Gibraltar, Griekenland (met uitzondering van de eilanden), IJsland, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Luxemburg, Macedonië, Malta, Monaco, ...

Is water drinkbaar in Hongarije?

Leidingwater in de stedelijke gebieden van Hongarije is veilig om te drinken. In landelijke gebieden wordt water uit flessen aanbevolen.

Kun je water uit de kraan drinken in Boedapest?

Water uit de kraan in Boedapest Maar dat is niet waar! Je kunt in Boedapest gewoon uit de kraan drinken. Het kraanwater is van hoge kwaliteit en voldoet aan alle Europese standaarden.

Kun je bergwater drinken?

Nee, er zullen heel wat mensen rondlopen die een frisse slok bergwater hebben gedronken en nergens last van hadden. Maar omdat de kans dat je een slok vies water neemt, is wel groot, zeker in de drukkere gebieden van de bergen, waar toeristen, boeren en al die andere bewoners rondlopen.

Kun je in Duitsland kraanwater drinken?

In Duitsland heb je geen verloopstekker nodig en het kraanwater kan je gewoon drinken. Wel moet je rekening houden met teken en het is misschien handig om je vakantie buiten de schoolvakantie om te plannen.