:

Wat gebeurt er bij een zenuwblokkade?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat gebeurt er bij een zenuwblokkade?
  2. Hoe lang werkt een pijnbestrijding?
  3. Hoe vaak mag ik een zenuwblokkade?
  4. Wat mag je wel doen na een zenuwblokkade?
  5. Wat voel je na zenuwblokkade?
  6. Hoe lang werkt een epidurale injectie?

Wat gebeurt er bij een zenuwblokkade?

Een zenuwblokkade is een pijnbehandeling die er voor zorgt dat de pijnprikkel die u ervaart niet meer wordt doorgegeven aan de hersenen. Een zenuwblokkade wordt uitgevoerd met behulp van stroom, verhitting, kou of een ontstekingsremmer.

Hoe lang werkt een pijnbestrijding?

Deze krachtsvermindering komt door het gebruik van een verdovingsvloeistof en blijft aanwezig zolang de vloeistof werkzaam is. Dit duurt ongeveer 6 uur. Het kan voorkomen dat het 3 tot 10 dagen duurt voordat de behandeling effect heeft. Daarom kan het langer duren voordat uw pijnklachten minder worden.

Hoe vaak mag ik een zenuwblokkade?

Het is niet mogelijk om meerdere blokkades, zowel proef- als zenuwblokkades, op dezelfde dag uit te voeren. Een zenuwblokkade wordt uitgevoerd met behulp van stroom, verhitting, kou of een ontstekingsremmer. De behandeling kan 2 tot 4 keer per jaar gedaan worden.

Wat mag je wel doen na een zenuwblokkade?

Douchen en baden is vanaf de dag na de behandeling toegestaan. Het is mogelijk dat u napijn krijgt ter hoogte van de prikplaats. U kunt dan in overleg met uw (huis)arts een pijnstiller nemen. Na een zenuwblokkade kunnen de pijnklachten eerst enkele weken erger worden.

Wat voel je na zenuwblokkade?

Een zenuwblokkade is een pijnbehandeling. Pijn ontstaat doordat er pijnzenuwen geprikkeld raken, bijvoorbeeld door overmatige druk, extreme kou of hitte, of chemische stoffen. Deze zenuwen sturen vervolgens een signaal naar de hersenen waardoor je pijn voelt.

Hoe lang werkt een epidurale injectie?

Resultaat. Een afname van de pijn is meestal pas na 3-7 dagen merkbaar en blijft maximaal enkele maanden voortduren. Het kan zijn dat de pijn meerdere oorzaken heeft, waardoor een epidurale injectie niet altijd voldoende is.