:

Kan je jezelf in coma drinken?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Kan je jezelf in coma drinken?
  2. Wat te doen bij coma drinken?
  3. Hoe krijg ik mezelf in coma?
  4. Hoeveel alcohol voor comazuipen?
  5. Hoe kom je in coma door alcohol?
  6. Hoe kan je in een coma raken?

Kan je jezelf in coma drinken?

'Comadrinken', wil zeggen zeer veel drinken op korte tijd waardoor je erbij neervalt of letterlijk in coma gaat. Het gaat dus om een extreme vorm van 'binge drinken'. Het is een soort trend die in Duitsland, Nederland en Engeland opkwam, o.a. bij groepjes jongeren.

Wat te doen bij coma drinken?

Wat doe je bij een alcoholvergiftiging?
  1. Bel of laat 112 bellen als het slachtoffer niet reageert op aanspreken en voorzichtig schudden aan de schouders. ...
  2. Probeer erachter te komen of er een ander probleem kan spelen met vergelijkbare symptomen, zoals diabetes.

Hoe krijg ik mezelf in coma?

Een voorbeeld hiervan is het nemen van te veel alcohol, drugs of medicijnen. Ook een aandoening zoals suikerziekte kan een oorzaak van coma zijn. Er is dan te veel of te weinig suiker in het bloed. Daarnaast kun je in coma raken als je hersenen te weinig zuurstof krijgen.

Hoeveel alcohol voor comazuipen?

Volgens het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) is sprake van comazuipen als jongeren in korte tijd meer dan 5 glazen alcohol drinken. Veel jongeren zijn bij die hoeveelheid nog wel bij bewustzijn.

Hoe kom je in coma door alcohol?

Bij een vergiftiging door alcohol wordt de concentratie alcohol in je bloed en hersenen zo hoog dat je bewusteloos, of in coma kunt raken. In een coma kan het zenuwstelsel zo sterk verdoofd worden dat ook je ademhalingscentrum verlamd raakt, wat dodelijk is.

Hoe kan je in een coma raken?

Hoe ontstaat coma? Een coma is het gevolg van een hersenziekte, een vergiftiging, een hersenbloeding of een hartinfarct. Coma treedt ook op na een ongeval, als de hersenen gedurende langere tijd geen zuurstof hebben gehad. Op een scan is te zien dat alleen de hersenstam nog werkt.