:

Kan iemand achterop bij een elektrische fiets?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Kan iemand achterop bij een elektrische fiets?
  2. Hoeveel gewicht bagagedrager elektrische fiets?
  3. Kan op elke fiets een bagagedrager?
  4. Welke leeftijd achter op fiets?
  5. Hoeveel gewicht kan een bagagedrager hebben?
  6. Hoeveel gewicht mag er op een fietsendrager?
  7. Hoeveel km gemiddeld elektrische fiets?

Kan iemand achterop bij een elektrische fiets?

Het korte antwoord op de vraag of er iemand achterop mag op een elektrische fiets mag is: ja, maar doe het niet tenzij het om een kind gaat. Dat geldt niet alleen voor elektrische fietsen maar ook voor normale fietsen. Wettelijk is het niet verboden om iemand mee te nemen op de bagagedrager van een fiets.

Hoeveel gewicht bagagedrager elektrische fiets?

Ook bij e-bikes met een accu in het frame geven de meeste fabrikanten een maximale belasting voor de bagagedrager van een e-bike op van gemiddeld 'slechts' 25 kg. Bij een enkele fabrikant is dat wat minder (20 kg) of iets meer (30 kg).

Kan op elke fiets een bagagedrager?

De diverse fietsenmerken hebben vaak zelf bagagedragers in de collectie zitten, behorend bij de fietsmodellen. Is er voor jouw fiets bij het eigen merk geen los verkrijgbaar, dan kun je ook een meer universele bagagedrager los kopen bij de fietsenwinkel of online.

Welke leeftijd achter op fiets?

Het fietszitje achter op de fiets is geschikt tot uiterlijk een leeftijd van 10 jaar, of een gewicht van plusminus 35 kilogram. Oudere, zwaardere kinderen kunnen het beste achterop, omdat dit deel van de fiets zwaarder belast kan worden zonder stabiliteit te verliezen.

Hoeveel gewicht kan een bagagedrager hebben?

Het belastbare gewicht mag niet meer zijn dan 15 à 40 kg. Boven dit gewicht kan metaalmoeheid ontstaan en dat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Nederlandse traditie of niet, vanuit veiligheidsoogpunt adviseren wij mensen om geen passagiers mee te nemen op de bagagedrager.

Hoeveel gewicht mag er op een fietsendrager?

Een standaard fietsendrager gaat uit van fietsen met een gewicht van zo'n 22 kg per fietsen mag niet zwaarder worden belast dan 50 kilo.

Hoeveel km gemiddeld elektrische fiets?

Een fiets met een 500 wattuur-accu heeft met flinke ondersteuning een actieradius van 60 tot 70 kilometer. Met weinig ondersteuning haal je zo'n 150 kilometer. De actieradius hangt niet alleen af van de accu en eigen inspanning, maar ook van de luchtweerstand en rolweerstand. Let vooral op de bandenspanning.