:

Wat mag je trekken zonder E rijbewijs?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat mag je trekken zonder E rijbewijs?
  2. Welke leeftijd mag je afrijden auto?
  3. Heb je een speciaal rijbewijs nodig voor een bus?
  4. Kan ik met mijn autorijbewijs scooter rijden?
  5. Wat mag ik rijden met een B rijbewijs?
  6. Wat is een C1E rijbewijs?
  7. Welk rijbewijs voor omgebouwde bus?

Wat mag je trekken zonder E rijbewijs?

een aanhanger trekken van maximaal 750 kilo (lege gewicht + laadvermogen); een aanhanger trekken van meer dan 750 kilo als de auto en de aanhanger samen niet boven de 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen) uitkomen.

Welke leeftijd mag je afrijden auto?

Hoe oud moet ik zijn voor ik rijles mag nemen en rijexamen mag doen voor mijn autorijbewijs? Je mag vanaf 16,5 jaar rijles nemen voor je autorijbewijs. Vanaf 17 jaar mag je praktijkexamen doen.

Heb je een speciaal rijbewijs nodig voor een bus?

Wie een bus wil besturen met meer dan 8 zitplaatsen (exclusief de chauffeur), heeft een busrijbewijs nodig. Het D-rijbewijs is het 'gewone' busrijbewijs. Speciaal voor chauffeurs van kleinere bussen (maximaal 16 zitplaatsen) is er het D1-rijbewijs.

Kan ik met mijn autorijbewijs scooter rijden?

U heeft een bromfietsrijbewijs nodig om op een bromfiets, scooter, speed-pedelec, snorfiets of brommobiel te mogen rijden. Heeft u een autorijbewijs (rijbewijs B) of motorrijbewijs (rijbewijs A)? Dan krijgt u het bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM) automatisch bijgeschreven op uw rijbewijs.

Wat mag ik rijden met een B rijbewijs?

Met een rijbewijs B mag u een auto besturen van maximaal 3500 kg. Is het voertuig zwaarder? Dan heeft u een vrachtwagenrijbewijs (C of C1) nodig.

Wat is een C1E rijbewijs?

Met een Vrachtauto met aanhanger rijbewijs C1E mag u: met een vrachtauto een aanhanger trekken met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kg. De massa van het motorvoertuig en de aanhanger is maximaal 12.000 kg.

Welk rijbewijs voor omgebouwde bus?

Campers of busjes waar meer dan 8 zitplaatsen in zitten (uzelf niet meegerekend) mag u alleen rijden als u een busrijbewijs (D of D1) heeft. * Is de camper korter dan 8 meter en heeft hij 8 tot 16 zitplaatsen? Dan is rijbewijs D1 voldoende.